MY BUBBLE BLUE

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Wednesday, December 29, 2010

melalut tak macam biase

dr semalam lg aku mmg dh rs perit2 tekak kn.. mcm aku cite kt entry semlm kan.. siap da ulser lg... nk mkn xboleh.. terasa sgt xnk p opis tp tetiba lps subuh aku mcm bertenaga.. aaiii.. xkn la nk tipu2 demam, confm xdpt MC kt klinik gov kan..kan.. g Mc kt klinik swsta xlps lak.. aii.. tetiba jer.. xsuka xsuka..

bila masuk opis, mate aku dh mcm gelap2 jer.. trus masak air(bkn nk mandi air pns tau) nk wk minum jer bg tekak rs slesa.. nk masuk mkn keras mmg xbole la.. bisa tegoris tekak aku.... hujan still lg turun xhenti2.. mendung jer cuaca..kejap lebt kejap pns.. duk nengok2 jam bia cepat ckit ms begerak.. aku dh xlarat sgt..

esok... xtau lg Mc ke tidakkk..

Tuesday, December 28, 2010

macam sakit


kene ulser kt pangkal tekak.. aaargghhh!!! putus selera mkn.. adoiii... nk mkn per pom xlalu.. hidung plak dh mcm sengal2.. keje byk.. da yg kene reject.. mak oi.. duit pom xda.. nk datim pom xda feel.. xleh nk manja2.. eerrkkk... "muntah" nk mkn sdp2 pom xslesa... apalah nasib nk sambut thn br ngn azam baru cmner neh!.. aku mcm xmau nk update dh sementara tunggu ulser ni baik... otk pom dh macam kene ulser ugak.. OMG.. xmau..xmau.. mtk jauh la..

Thursday, December 23, 2010

Polis & JPJ

pergghhh!! cukup pakej aku dpt surat saman thun neh.. dr Polis ri 2 aku xpakai tali pinggan & had laju belebihan.. aiiyyyyaaakkkk.. br jer kua simpang trus tecongok plis traffic ngn moto dier yg mcm ala2 kuda puteh 2... semmnyag xsempat la doh nk narik tali pinggn.. segak gile dia jln mai kt aku... " bg ic n lesen cik" perrgghh!!! cair woooo... xckp byk aku trus bg... " sy nk saman awk xpakai tali pinggan" zzzzzzzzzzzzzz... pengsang trus xjd mengayak n tetiba aku tgk abg polis 2 mcm pakcik polis.. sudah hilang kehendseman dia.. " ok" (juga xckp byk) aaarrgghh!!! mcm bengong jer aku kan.. dgn rela membiarkn pakcik polis(trus jd pakcik) saman aku yg mcm br bgun tdo.. apakah?

lps settle segala bagai tandatangan maka aku pom begerak menuju opis.. smpai opis mcm pening2.. br aku sdr.. wawawawawaw.... aku kene samannnn... 300 ringgit malaysia woo.... ms 2 la aku mcm xleh terima kenyataan.. apakah..!! apakah!! apakah..!!!

selang 2 minggu mak aku cl ckp surat saman had laju smpai umah.. sila byr dlm tempoh yg ditetapkan.. oohhh incik2 polis.. np suka saya ek..? (cisss...perasan.. buat slh xsdr diri) lg aku mcm xleh terima hakikat.. dan dh settle semua saman maka dpt plk surat amaran dr JPJ.. aiii... tinted kete gelap daaaa...lg melayan tinted kete yg br jer aku letak xsmpai 6bln... eerrmmmm... apa nk buat.. SY SALAH ENCIK.. hrp maaf kn sy.. sy akn buat lg..kihkihkih.. dushh!!!

Wednesday, December 22, 2010

nissin Di622

Dh berhari2 xmengupdate bl0g neh.. actually aku bercuti kerana da perkara yg harus disettle kn... urusan hidup ngn mati... apakah!!!.. (sila jgn pecaya..) dan disebabkn hujan dimuka bumi ini kembali turun mencurah2 maka terpaksa aku btlkn byk rancangn bersama kwn2 sepermainan..

entry ini hnya berkisarkan pd speedlite yg br aku miliki.. walaupom tidak seberapa power tp bg aku cukup memuaskan hati.. harga tidak menjadi kepentingan bg aku.. apa yg harus diberikan kepentingan adalah skill kita menguruskan sesuatu perkara.. sgt berterima kasih pd seorng kwn yg bernama yunie.. beb! thnk ok..

maka ahd itu aku n bebdak opis mengetest speedlite,, aku sendiri menjadi bhn ujikaji bersama opismate yg lain.. sgt teruja OK...


dan ini lah hsik pencahayaan Nissin di622 + teknik HDR dr adobe...

~SEKIAN TERIMA KASIH~


Thursday, December 16, 2010

aku gatal

pg2 lg rs mcm xslesa.. kaki tngan aku dh gatal2.. naik semua merah2... rs merayap merenyam kt kulit nih.. just kt lengan jer.. hrp2 xmelayat.. bila bgun & lps mandi br aku perasan sesuatu kt lengan tangan aku.. dh mcm melarat ke siku.. oh good.. aper yg dh jd nih.. alergic kah aku.. smlm aku da jumpa doctor gg.. pergi bersihkan segala habuk yg da kt gg.. sebelom 2 mmg aku xda rs per2 yg pelik pom.. bila blik xda pulak aku mkn per2 sbb sblm pg jmpa doc aku hnya mkn ns telur n aym.. sebelom nih mmg aku xpenh kene gtl2 cmni... mustahil aku alergic.. sekarang mmg aku ngh rs mcm menderita kt opis nih.. asik nk tegaru-garu jer.. hanya kt tangan jer yg nmpk ketara.. wawwawaa... makkkkk...!!!! tolong la... nk tegaru jer nih....


pic from go0gle..

Tuesday, December 14, 2010

Gedik "sayang awak"

mood : ngader2..
rs mcm nk ckp gedik2 jer.. mcm nk nagder g2.. boleh kah..? ahak.. dush! skali bila da rs aku ni mcm tegedik2.. aauuuwwww... xsuka xsuka..

letak tgn kt pp n & gelengkan kepala sambil ckp " xsuka xsuka xsuka" hahahhaa (gedik ker tidak)

semalam blik dr kerja aku xtrus masak nasi sbb perut aku masih kenyang.. maka xda hal la jika aku xsibuk buat2 rajin msk nasi sbbnyer xda saper yg nk suh aku or nk mkn masakan aku.. only me.. say again..!!! only me okey yg mkn nasi..kihkihkih.. 3 kali sehari itu adalah wajib.. kerana aku adalah pengemar nasi yg sejati.. cewaahhh..!!! mcm bangga jer kn nk bgtau kt semua org bahawasanya aku adalah pengemar nasi.. kahkahkah.. lau xjumpa ngn abg nasi 2 mybe aku boleh hilang kewarasan.. boleh kah..? saper2 yg kawin ngn aku sila pastikan stock beras tidak putus.. harap maklum..hikhik.. tp boleh jer sebenarnya xmkn ns.. cuma aku harus tanggun natijahnyer pd keesopkn hr la g2.. (entry agak skema.. harap mklum.. sekian terima kasih)

actually aku mmg xleh nk nengok or dgr or per2 la yg berkaitan ngn org yg sengaja buat2 gedik dpn org2 ramai2.. perrrghhh!! serius aku ckp rs mcm nk lempang jer saper2 yg tegedik2 dpn aku... ampun la sgt2 xsuka okey.. tp lau dh mmg gedik dr azali 2 nk wk cmner kn.. lempang pom xkn leh sdrkn dia dh.. but2.. hahhaa.. ader but2 tau.. i like nora danish.. yeahahhaha.. gedik manjernyer bkn lakonan.. siyes.. aku suka dia.. come sgt.. suka tengok dia..

aku jg pnh nk tegedik2 dpn che b, nk ckp manje2..lembut.. nk bg tau " saya sayang awak" secara lemah gemalai.. cewaaaahhhh!!! tp malangnyer aku telah dikutuk secara kaw2... sib baik xkene lempang jer... dia.. mmg xbg semangat lansung okey untuk aku jadi seorg kewanitaan g2.. huh!.. terus down seh.. itu lah sbb nyer aku telah secara langsungnyer menjadi seorg aku... hehhehhee..

per2 pom.. motif of the story.. " aku adalah aku"

sekian terima kasih

Sunday, December 12, 2010

macam biase

skrang ni mcm mmg xda apa nk ckp.. xda aper nk cite.. kje byk + tdo kurang.. mcm rs nk cuti 5hr..nk tdo..nk pegi jauh2.. mcm nk duk sorng2.. xda per2 bunyi kt telinga ni.. 5hr xpyh pikir per2,. hari tdo xbgun2.. 5hr mimpi yg best2... bole 2 cm 2.. huhuhu.. np selalu nk pikir tentng org len.. np nk kene jg ht org yg xpnh nk hargai benda yg da dpn mate.. slh ker lau buat baik.. slh ker lau ckp leklok.. slh ker lau bg pendapat.. slh ke nk tolong.. slh ker.. hnya satu jer yg aku harap kan.. tolong tolak ansur.. blh ker tidak... aku bole.. aku bole.. tp org len bole ker...?

sejak hr khmis lg jiwa aku xtenang.. keje xsiap , ahd kene continue.. bila ahd plak.. intenet mcm hampeh.. pg2 lg rs stress. mlm plak xdpt nk tdo.. bunyi yg meyerabutkan telinga.. but what can i do..?? nothing.. harus berfikir sendiri..ermmm.. aku harus mengundur diri.. mencari sebuah ketenangan yg dh lm hilang disebalik peredaran masa.. semoga tiada siapa yg kisah.. dan juga semoga tiada siapa yg terluka..


Wednesday, December 8, 2010

shoping di kamdar

haiyaaakkkk... duit ader mula la mcm2 nk beli.. np la skrng ni byk buat jualan murah.. setan2 sumua xdirantai.. ggggrrrrr!!! hari ni terluak sedikit duit kt dlm bank.. pergghh!!! ms kua konon2 xnk beli byk maka dgn cepat jari aku mencuit2 kain2 yg begulung2 kt nth pe name la smbik telengok lengok nengok harga.. wawawawwa... sempat meymbar 2 psng kain cotton yg perlu dijahit.. harus dijahit.. xkn nk pakai belit2 cm sari lak oi mak..

3helai tudung ala2 ariani yg hanya murah shj tp terkesan jgk dijiwa.. ht mau bl 1 tp tersentuh & terpikat kpd yg lain(perempuan kah) hah!.. point nyer...? aku boro berbelanja.. cukup sudah untuk bulan ini.. harus kuat kn hati tenangkan jiwa..kihkihkih.. hrp selepas ini aku berjaya menkeraskan jiwa.. amin..

Monday, December 6, 2010

Gadis bertudung berseluar dalam hitam

tmbah lg BE

ahak..td mcm sakit hati.. skrng pom masih lg.. tp bila nengok ikhln nuff BE dh betambah woooiii.. ahak.. mcm xcited plak dh..
korang jgn tny aku cmner aku dpt BE 2.. sbb aku mmg xtau nk jwb.. tetiba muncul tepampang kt screen.. walaupom xbyk.. just ckit jer tp aku ader.. korang aderr...? ahak.. gile mcm belagak.. mklum la.. first time kn nengok bende alah nih,,.

aku dgr2 org ckp kene rajin buat en3, kene rajin melawat blog kawan2.. lam kate len berusaha la dr segi n segala bagai cara.. kene sentiasa up traffic kt blog.. bia jem..ahak.. g2 la contohnyer.. tp aku kdng2 jer.. xsempat woooiii.. keje2... yg penting title entry. keyword yg sgt berkesan tuk menaikkn traffic.. ala2 wk karangan gk la kot.. errrmmmm... kene byk bc tips2 kot.. tmbah pengetahuan lg..

aku berblog kerana aku suka, aku berblog juga kerana aku bosan.. entry kwn2 boleh mengembira kan aku... boleh mengisi masa lapanag aku, masa bosan aku.. per2 pom.. thank a lot nuffnang..

hari sakit hati sedunia

no entry.. hati tengah sakit mcm kene hiris-hiris ngn parang ngn gergaji...ggggrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!

Sunday, December 5, 2010

BAJET PEGANTIN

wah wah wah.. tnpa segan silu sekarang ni acap kali duk sebut2 pasal pegantin..kawin.. n segala bagai yg berkenaan penyatuan 2 jiwa..kihkih.. bulan 12 dh jd mcm lumrah ramai org yg menamatkan zaman bujang.. ai.. aku bile lg....!!!!??? masa itu juga akan sampai kerana sudah tertulis n tersurat semua umat islam harus la hidup berpasagan.. yer x,..? yes.. semestinya.. 2 sbbnyer allh jadikan kita 2 jantina.. perempuan & lelaki.. kerajaan pom dh wk macm2 kempen suh org kawin cepat2.. maksud aku untuk yg mane wajib kawin la kan.. bg akat nikah free & siap bg hadiah kawin g2.. saper xmau kan.. alhamdulilah.. sekurangnyer gejala maksiat bole kita banteras dgn pelahan2.. aiiii.. mcm2 la kan..

aku pom dh mula nk wk perancagan kawin.. menabung menabung menabung.. x lm lg blog ni penuh la ngn cerita2 kawin.. so xcited g2.. (xkisah la cite org len pom kan.. jnji cite kawin) ahak.. abaikan jika rs mcm terover nk kawin.. bila nengok bajuk liplap liplap g2.. pelamin tersegam indah.. bilik lak dihiasi bunga2 wangi2.. waaaaaa!!! maakkkkk aku mau kawin... dush!!! hamik kau.. gatal lg.. lm simpanan ko dh da brp hinggit..? setakat ni aku mmg xleh nk jwb soalan 2, sbbnya bila masa gaji msuk trus habis lm simpanan.. boros oooo... mcm2 aku nk beli.. haiyaaa... kawin ngn org kaya la gni gk.. tp da ker org kaye nk kat ku.. oh cik b.. ampun ampun.. tidak sesekali akan mendua kan kamu.. hikhik.. aku terima seadanya..

ok cukup untuk melalut xtentu pasal.. ni adalah gara2 terkene sawan kawan aku yg bakal menamatkan zaman bujang feb 2011.. dgn xsgnja aku terlibat sama..ahak... per2 pom smg segalanya berjalan dgn lancar.. aminnnnnn.....

Thursday, December 2, 2010

separuh dr remainder kepala aku

actually dh lm nk upload benda alah nih.. 3bln dh tersarng jd sawng lm pale otak nih,, duk kemas2 duk cuci2, duk pilih2 segala bagai jenis info maklumat g2 kan (mcm brainwash la kot) buang per yg xpelu,akhirnyer aku tejumpa benda nih.. harus wk satu ent3 tuk kenangn kita bersama.. bia ringan ckit kpla otak,. byk lg benda lain nk masukkn nt.. kehkehkeh.. memory xkan hilang kan.. walaupom itu adalah memory pahit.. walau mcm2 kita wk tuk lupa kannyer but still dtg jgk..

kenangan 2nd year pekenalan kami.. wlaupom bkn emas permata, juga bukan intan berlian.. ia tetap menjadi pujaan hati aku hingga mati.. cincin yg bertahta kan berlian ni akan aku abadikan sampai akhir hayat.. (jika xhilang lm banjir la kan..hehe)


mekasih sayam.. mekasih daun keladi tau.. lain kali bg lg yg mhl tau.. kekhkehekeh.. dush!! amik ko..!!!

Wednesday, December 1, 2010

first time i get Buffered Earnings

wah.. gile xcited aku.. first time dpt buffered earning.. thnk thnk thnk a lot wahai nuffnang.. aku akn sentiasa setia dgn mu..
selama ni duk tengok org jer kan.kan.. sampai kn aku sendiri keliru pe benda la BF 2.. ternanti2 kemunculanya..
akhirnya..

wahhh.. mcm ni upernyer dia..
kihkih..

PROMOSI PAKEJ PERKHAWINAN 2010-2011

PAKEJ RM1600.00
*Makeup-Up (smpai hbis mjlis)
*Baju Persandingan L&P x 3pasang
*ull Aksesori
*Pelamin Sanding
*Bekas Bunga Pahar
*Hand Bouquet Flower (blh pilih mengikut kesesuaian baju)
*Gambar(diedit) 1roll=40keping(4R) +8R + 10R

~hanya dari Kelantan shj, luar dari daerah BACHOK, PASIR PUTEH & KOTA BHARU akan dikenekan cj pegankutan

info : http://shidahportraiture.blogspot.com/2010/12/promosi-pakej-perkhawinan-2011-2012.html

Contact Number :
kak sal : 0179297534/0199978537
shidah: 0179840437

skype me : irshah_onep@yahoo.co.uk, noorshaidah

Email Address :
shidahadihs@gmail.com

Facebook :
irshah_onep@yahoo.co.uk

Sunday, November 28, 2010

banjir ker...?

aiya.. pukul8mlm..aku dh rs mcm risau-risau bimbang2 g2.. hujan turun lbt gile..tmbah lak guruh ngn kilat.. hohoho.. tergerak hati nk intai lua rumah.. haiyaaakkk.. tekejut gile aku bile nengok sliper2 kasut semua dh terapung apung mcm duh main renang2... makkkk..!!! kete gue.. per nk buat nih.. risau gile aku lam rumah..dh la duk sowang2 xtau nk wk per.. lam 30 jm 2 hujan mcm dh slow ckit..konon aku bajet mgkin xnaik smpai atas la kan..

tp kuasa tuhan xda siapa yg tahu.. hujan still lg xbrenti turun ngn lebatnyer.. aku dh kekangkang lam selimut.. mmg dh xleh nk pikir aper..tetido ngn sendiri.. last2 aku sdr lm kul 4pg myb kot xbrp sure jm 2 kul brp.. aku sdr bila aku tarik slimut mcm rs bash2 g2.. ingt mimpi upernyer bila aku bagun dr katil n than pijak kt lantai mak ai dh separuh buku lali.. cpt2 aku kejut kn mcba n selamatkan brng2 yg beselarak tas lantai termasuk la camera n laptop aku.. alhamdulilah dua benda 2 selamat.. yg xselamatnyer baju2 yg kt bwh rak,hbis semua lencur basah bejerut..

kemas2 semua brng2 angkt ltk kt tas meja than aku tdo jp sbb hujan mcm dh breti.. kul 5 sdr blik alhamdulilah air dh surut.. maka harus cuti hr ini untuk keje.. tungkus lumus aku n mcba basuh lantai n jemur semua bj2 yg bsh2 2... yg tebal2 hntar dobi.. aiiii... mmg penat gile.. kdng2 aku tepikir.. ni br ckit thn bg dugaan bnjir.. cmner la org yg rumah tengelam trus 2.. errmm..

masuk opis sebelah petng.. harus juga. da keje yg perlu disettle kn.. wlaupom letih tanggunjwb iru pentig.. cewaaahhh!!

Thursday, November 25, 2010

macam tak sibok

aku nk bagitau bahawasanya aku ni tak sibok.. tp keje aku mcm xpenah nk siap.. np yer.. aku ni pemalas ker.. ?? setahu aku xda palk org komen per2 pasal aku.. kate aku mls ker xbuat keje ker aper ker.. errmm.. confius tul.. still mcm leh dpt pingat kerajinan g2.. ceewwaaahhh!! tp aku still rs mcm aku ni xcekap.. ai.. np la jadi mcm nih kan.. np aku xfocus.. xkan la memory kepala otak aku nih dh full.. mustahil!!!

lately nih bila blik rumah rs mcm kosong jer.. xda teman.. blik rumah mandi n sgala bagai pas2 ngadap tv xpom lau cite lam tv xbest lyn movie yg nth kali keberapa aku ulang.. gile boring tahap babun.. tolong tolong.. air manis masam masim sume aku telan tp xbrani nk telan nescafe bila ms bosan takot2 nt xleh tido maka bertambah la kebosanan kuasa seribu.. aiii... mcm menderita nk tunggu keesokan hari..

kdng2 aku jadi heran bila seseorg yg hobinya a.k.a suka begayut bejam-jam smapai pagi.. pe la yg dibualkan.. aku dh cube buat mcm 2 konon nk menikmati gayutan tefon yg berjam2 lamanya mcm 2 tp akhirnya senyap g2 jer.. xda per yg nk kua dr mulut..mls mls mls.. xlrt nk bukak mulut.. akhirnyer tutup mulut pandang shiling.. rumah aku da shiling xda atap zink..kahkahkah..

dah la.. xlrt la nk bercerita lam hati.. kosong kosong kosong..

dh lm entry xbergambar.. thnk 2 bark kerana mengsnap pic ngh control cun melecun belakon focus.. kihkih



Wednesday, November 24, 2010

cerita semalam

lebih kurang pukul 12 setengah mmg aku dh xtahn.. mate nk tepejam..tekak pedih..kaki lenguh2.. lengan tangan jari semua la sakit2.. gggrrrrrr.. tp terpaksa gagahkn jugak untuk blik tdo kt rumah.. nk tdo kt opis sgt xslesa..harus balik jugak.. dgn pelhan jer driver takot aku terlalai lam keadaan yg hampir separuh sedar.. sempt singgah difarmasi.. panadol sekeping dan juga sebotol 100plus.. hrp xberlarutan..

nk ngadu manjer2 ngn cik B.. tp lupa nk topup fon.. oH.. perlu ker tukar pakai line lake.. OMG.. xmau jadi len lak nt.. bila smpai kt rumah aku dh xpikir panjang.. salin semua baju.. & than telan panadol.. selang 5 minit aku telan 100plus ngn rakus.. & trus selimut litup.. berharap lam hati mg suhu bdn cepat turun.. xlarat sgt..

pukul4 tetiba rasa berpeluh2.. yeahahahaa,.. aku dh ok.. bagun mandi n segalai bagai.. alhamdulilah.. demam xberpanjangan.. & hari ni aku boleh berhidup seperti biasa..

Tuesday, November 23, 2010

dah rasa mcm tak larat

lps slesai solat subuh.. terasa sgt xlrt, tetiba rs mcm perit jer tekak..nk menelan pom payah.. xkan nk demam kot..smlm aku ok jer.. huhuh.. xper la, lps ni kot ok.. aku tdo sekejap sblm besiap ke kerja..

lps mengenakan sebungkus nasi badan aku dh makin xbermaya.. pedih jer tekak.. bdn lak lenguh2.. oh.. need sleep right now!.. nk blik dh mls.. try jgk buat keje tp makin pedih tekak nih.. perlu ke aku cuti.. ai.. dh byk cuti lately ni. mcm xbest lak.. cube mencoretkan sesuatu di blog nih untuk mengembalikan blik semangat yg hilang.. hikhik.. cewaaahhh..!!! ptg nih da date yg best..hrp2 aku leh join sama.. dh lm xlpk2 n sembang2 ngn diorng semua 2..

mls dh nk ckp psl bdn nih.. xleh bg muka sgt.. kene kuat.. kan..kan..kan.. aku suker tgk full house. korang mesti tau kn drama korea yg fames itu.. cite 2 dh berkurung lamanya tp aku xpenh puas nk nengoknyer.. feeling jer.. aiyayaya.a..

alahai..dh rs mcm nk tebalik jer.. nt la sambung en3.


Sunday, November 21, 2010

langkah petama sudah selesai

alhamdulilah segalanya berjalan seperti yg dirancang.. sempurna skali.. walau pom sedikit keresahan n keletihan aku puas ngn segalanya.. meraikn tetamu yg hadir dgn sebaik-baiknya.. tangal 19/11/10 aku menerima kunjugan yg akan mengubah seluruh hidupku dimasa akan dtg.. keadaan, perasaan, dan juga sikap harus diutamakn.. bermula dr sekarang..persiapan & perancagan juga harus dilakukan dgn teliti.. semoga langkah-langkah seterusnya akan diberkati...

sehari suntuk mengemas sorang diri segala bagai barang2 yg digunakan kedlm almari.. suasana rumah akn kembali seperti biasa.. tiada lagi suara budak2 yg ramai belari2.. yg tinggl si muiz yg kdng2 menyakitkan hati dgn kenakalnnya.. aku juga akn kembali bekerja.. mengisi ms dgn kerja2 supaya tidak dpt aku sdr ms telah meninggalkn aku dgn cepat.. bila mlm.. cepat terlena disebabkan bdn yg sgt letih..

dan hari ini.. hari berkerjaku.. (alamak.. gile puitis en3 hr nih.. silap mkn dh aku nih..kihkih..) sila bac ngn berperasaan ok!

raya haji 2010..
tiada ibadah korban dilakukan.. agk kurang meriah beraya kali nih wlau pom da mjlis secara kecil-kecilan dibuau.. disebabkan ramai sedara2 yg xblik beraya..

Tuesday, November 16, 2010

wedding portraiture blog

yuhuuu,,.. wahhh!! sgt cibok ok..! kesana kemari ayayyaa.. (buat2 cbok) jeng jejenggg... now aku nk memperkenalkan blog baru aku.. kihkih.. semua ni br bermula tuk tempahan weeding portraiture sekitar kelantan.. & juga untuk kwn2 yg sgt aku syangi..
kelmarin 15/11 ader la hasil kerja aku sendiri.. majlis persandigan sebelah perempuan hanya dibuat kecil-kecilan.. tempaham makup juga dr untie ku sendiri... mg slps ini akan lebih baik
sila lah meninjau n intai2 this blog ok..

http://shidahportraiture.blogspot.com

Sunday, November 14, 2010

macam tak puas

aku sgt xphm bila org sanggup n suka kaple ramai.. xkira la pompuan or lelaki.. xsyg kah dia kt diri sendiri.. sampai bila.. happy ker hidup mcm 2.. puas ker ader life cm 2.. ermmm..mmg pelik.. np jd cm 2.. sbb xsanggup nk kecewakan org bila hati dh xsuka.. or sbb sj nk hilangkan bosan atau pom mmg xpuas.. xcukup ngn sorang.. pikir pasal hati kot kecewa t.. takot diri sendiri akan kecewa bila kene tinggal.. weiii..mengarut la.. sgt mengaruk ok!!.. terima qadha n qadaq la.. dh ketentuan mcm 2.. kenapa mesti lari dr hakikat n buat org terluka n kecewa.. suker ker mcm 2.. ohhh...!!!

hidup dh jadi tunggan tebalik, ckp pom nk kene menipu.. tiap2 hari ckp bohong... perlu ker mcm 2..? xsdr ker..? dlm nk jg hati kekasih yg belom tau jd milik kita.ramai hati yg terluka.. hanya pikirkan psl kesenagan diri hidup org len di hancur kn.. errmmmm... sanggup hilang kawan dr hilang kekasih.. 2 pekara biasa kan.. it;s ok.. aku sedeh sgt bila kwn2 aku berperangai mcm ni.. suker ker dia.. lau setakat lyn ats angin aku xda la rs berslh jika xnasihat tp ni x.. 1 mlm 2 lekaki harus dilayn.. kua mkn..jln2.. sanggup bersusah demi lelaki itu.. ?? apa yg da lam kepla otak dia pom aku xtau.. np mesti bersikap tamak.. aku xsuka mcm mempermainkan kasih syg... cinta n kasih syg nyer besar.. boleh dikongsi2.. ahhh!!! harus kah tidak berlaku setia.. harus kah...??




Thursday, November 11, 2010

canon 1000d

bila dh xjd keluaran br pom xper kan kan.. asl efect n kualiti bagus.. aku dh bejaya dpt kannyer.. ngn xsengaja hampir penuh sudah keinginan dihati.. yg da dpn mate skrng sgt la aku hargai.. & akn aku jaga ia sebaik munking.. yg aku gengam sekarang jua akan aku simpan n ikat kemas2 supaya xjatuh atau tercicir,,. semua tu dh jadi sebahagian dr hidup aku.. bab kate len tanpa semua 2 maka xbermakna la hidup ini..

masa n wktu jua semakin pantas meningglkan aku.. harus bersyukur dgn apa yg ader.. sentiasa berdoa dan berusaha semoga dipermudahkn segala urusan..amin..



pagi2 lagi dtg mood yg sgt baik walaupom terselit sedikit perasaan xpuas hati.. tp xper..harus bersabar.. mesti buat sesuatu.. nmpk nyer kereta puteh dh jd color koko.. oohhh tidakkk..harus mandikan nyer supaya nmpk suci.. aku basuh sendiri kereta sebelom gerak ke kerja.. sgt sweet ok bila basuh kereta ngn pakaian opis muka bermekap.. kuhkihk.. lps sudah bersih n segala bagai ingin singgh membeli breakfast tp terpaksa aku lupakan.. harus terus ketempat kerja..agak lwt sudah.. mujur la jalan sgt tenang.. memandu dlm keadaan waras & berhati2.. serik disaman sudah..

seperti biasa perkara yg aku lakukan.. & trus aku lakukan sehingga la tiba waktu untuk aku pulang...


Wednesday, November 10, 2010

dia sgt comel ok!

tengok la,.betapa manjer gile muka teak 2.. aii.. cian teak..selalu kene buli kt budak muiz nih..






dengan tiba2 aku suka kucing bila kene panahan matanyer...ggrrrrrrkkk..geram geram...sgt sweeetttt ok..

dah rabu rupenyer kan

rasa macm baru jer cuti jumaat hari 2.. aip.. tut2 esop dah khamis..aiyayayaa... mcm cbok jer kan bila masa pom xsedar gerak ngn lajunyer kan kan kan.. aku pom rs mcm.. next week cuti lagi sempena raya aidiladha.. wah.. rs mcm beruntung bila duk kg nih.. paslnyer xpelu nk pikir pasl tiket bas habis..almaklumla aku suka blik ngn bas ms zaman dulu2 la kate kan..

sejak 2 3 hari ni aku sgt menyibok kan & membizi kan diri ngn pelbagai acara.. bdn bila dh letih sampai kn diri sendiri xsdr bila tertido.. tup tup dh pagi..aiyayaya... msg masuk pom aku xsempat nk megreplykn nyer.. sib baik jgk buah hati jauh nun disana juga cbok..lau x maunyer tiap2 mlm makan hati rajuk msg dia xda org bls.. kihkhih..ciaannnkn.. hah! lau xmaunyer dia mengamok sampai negara cina.. xpsl aku kene tempah tiket fligh terbang p pujuk kt cina nuh.. wahwawhaw..meroyan sampai ke 2 lak..

ni la benda yg aku rs mcm nk cbok..

aku dh lm minat bidang ni.. semulajadi tau bkn suka suka ikot org.. tp xmenyerlah sbb aku xmampu nk memiliki dslr.. so skrng aku dh da.. impian hampir direlisasi kan g2.. kihkihki.. sabar itu penting ok..

Tuesday, November 9, 2010

nak update banyak

seruis mmg aku nk update byk pekara.. pasla aku cuti,pasal aku makan..pasal aku dpt suprise, pasal aku dpt hadia dr ehem ehem..wah wah.. bekoba koba rasanyer nk cita..pasal aku beli ehem ehem jugak.. ahhahaa.. wah wah.. nk cite nk cite tp ooppsss.. bos dh lalu blankang aku maaa... pc kene kongsi.. xsuka xsuka xsuka.. nt nk cite later lah..huhuhu

c u soon k..

Wednesday, November 3, 2010

entry terakhir


yuhuuu.. hari ni entry terakhir tuk hr nih.. nt sek sok update lg,.. kekkeke... mesti aku rindu kt blog ni lau x jengok dia.. tdo xlena,mkn xkenyg, mandi xbsh g2..

esok xkeje..lm kate len cuti, masa ni pom dah rs macm cuti.. dh rs mcm mls nk proceed keje, padahal br kul tengahari..kehkehkeh..teruk kan kan kan.. mcm aku ckp td la walau cuti tp aku xda per2 aktiviti.. cuti adalah untuk melepak dirumah, basuh semua bj2 n kemas segala brng2 yg beselerak.. ooiicchhh!!! mcm besepah jer kn..kn.. aku tipu jer..hehehe.. aku mane leh tengok brng2 besepah2, bj betimbung2 xbercuci oooohhh nooo.. not my live ok.. mcm bagus kan kan..hehehe

aku cube nk mengembirakan hati bila bercuti.. cube cepatkn mase bergerak supaya cepat mlm.. & cepat tiba nya hari esop.. huhuhu.. xmcm dulu.. dulu 2 masa aku rs seperti berkawan.. ermm.. kwn2 dulu mcm adik beradik.. msk bersama,mkn bersama,tdo bersama..semua bersama.. bila cuti kita mesti ader agenda.. sekarang.. masak sorng makan sorng tido sorng..huhuhu.. gile serius rindu korng sgt2.. huhuhu..

lompat sekarang cuba tuk hilangkn stress.. yihahahha...


aik..mane sorng lagiee.. dh terbang kelangit..hikhik

rabu kini aku sendiri

b : awk, esop sy nk kene keje kt terengganu tau!!

d : o..yerker (tetiba down.. perlu ker pegi.. kn dh jnji sumting ngn sy) brp hr..?

b : 3 hr..jumaat blik ptg

d : ok.. selamat jln & selamat bekeja ek.

b : ok..tq

wawawawa... np..np..?? tetiba jer rs nk tampar2 jer nyamuk2 kt tepi telinga nih.. hushhh!!! p main jauh2 la.. aku ngn bengang nih tau x.. huhuhu.. tetiba nk mrhkn nyamuk lak.. selama ni redha jer nyamuk isap darah kt bdn nih kn..kn.. 2 sbb nyer da mood nk bg derma kt nyamuk.. skrng mood 2 xda..terbang melekat kt dia.. huhuh.. luper ker jnji ngn kita.. huk huk huk.. smpai hati, .. juz say sory xkn xbole.. , lasung xrs bersalah kan kan kan.. janji asik postpone jer.. dh 2 bln lebih duk tagih janji.. np selalu jer da halangan.. huk huk huk.. dhnasib bdn gk nyer..

lalallalalalala...

Tuesday, November 2, 2010

langit dah cerah

br separuh hari.. hati dh gelisah.. asik duk tengok jm kt dinding.. mate dh mcm nk juling..errkkk..lmbtnyer ms kan kan kan.. otak dh penat walau wk keje sikit jer.. mcm masuk acara lumba lari g2.. hohohoh.. sememangnyer ngh belumba.. belumba ngn nafsu malas.. lau la tetiba kedebammmm duit jatuh kt riba aku ni.. 1 juta ker 2 juta ker.. hohohoh.. demam kot sebulam.. sbb duk pikir nk wk per ngn duit nih.. oohhhh.. suprise itu indah.. i like it.. kihkihkhihk..

saper xsuka suprise kn..kn..kn..? tp suprise yg best la.. xmau la suprise yg memakam hati..huhuh.. no..no..no.. agk2 bila kua dr opis jp lagi best gk lau terjumpa ex lama.. wawa dh mcm rindu ker.. dush! amik ko shidah.. xsedar diri.. ader hati nk ingt ex lg ek.. ampun ampun.. ok.. cukup merepek disini.. aku bosan actually.. really.. keje xdpt nk buat cepat2 sbb intenet slow mcm siput..errrkkkk... stessss...

dh selasa.. hujan pom dh berenti..langit jgk dh cerah.. tp mate aku makin gelap.. help help..


sila lyn muka aku yg azali mmg cmni.. lau meympah sila jugak pejam mate.. n klick button close.. silakan..hehhe..

sekian..

jangan menghina luaran

alhamdulilah.. sempat jugak aku mnjenguk blog yg dh beberapa hari yg aku tingglkan sepi tnapa sepatah ayt berbekas di screen ini akhirnya aku sempat juga mencuri sedikit peluang.. disebabkan kekangan masa..(ceh ayat kamus dewan g2) sejak akhir ini.. hidup n hjadual sedikit tidak terurus.. byk majlis kawin xdpt aku hadirkn diri.. maaf dipinta..

dikelantan sekarang masih lagi dgn demam bola.. rata2 kecini & kesana.. hanya bola jadi topik utama.. jln2 disekitar kotabharu jgk menjadi sedikit kelam kabut.. mennag bola + kempen mengundi di galas.. 2 peristiwa yg berlaku dlm minggu yg sama.. aku jgk terbabit sama.. ahd cuti peristiwa.. & kamis juga cuti peristiwa.. byk rancagan tp xdpt dilaksanakan.. kita hanya mampu merancang jika tiada keizinan dr yg esa maka rancagan hanya tingal rancangan.. harus redha menerima ketentuan ilahi...

musim tenkujuh juga sudah tiba.. air jugak dh naik.. org dh xpakai moto g kj.. maka almaklumlah n phm2 lah bila semua dh pakai kereta.. waktu blik keje la masa n tempat menguji kesabaran kita.. harus berhati2 n bersabar..sikap tolak ansur itu harus ok..!!! tititk...

budaya n amalam n attitude yg harus diikuti oleh masyarakat islam.. islam itu mudah.. islam bkn bebanan.. tiada alasan lagi untuk kita tidak beribadat menunaikan perintah tuha yg esa.. setiap perbuatan yg kita lakukan haruslah ada keberkatan.. br la tuhan mempermudahkan segala urusan.. amin..

semangat seperti ini lah yg kita mahukan.. dimana2 sahaja..

pic:- kredit prom FB jagan hina kelantan

Thursday, October 28, 2010

Disimbah asid cinta ditolak


pergghhh!!!.. scary jer cite ni kn..kn..kn.. ish2.. np la manusia ni slalu jer hilang pertimbagan.. walu dia(mangsa) bersalah.. maafkn la.. bia hanya tuhan yg membalsanyer.. kenapa harus kita menyakiti sesama kita.. itu bkn namenyer cinta dan syang.. lau betul kita sygkn dia mesti kita nk tengok dia hidup bahagia kn..kn..kn.. kesihan sgt.. mungkin lpsni hidup ain dh x mcm dulu..

harap ain tabah menghadapi ujian yg telah ditetapkan ini..

lagi aticle di metro
http://www.hmetro.com.my/articles/Disimbahasidcintaditolak/Article

Monday, October 25, 2010

wink*

hah! aku bz wes.. sgt bz.. xdan nk update//..

esk aku start cu 2hr.. da khusus kawin g2.. aiyayaya...

Sunday, October 24, 2010

tangan meraba



bila nth gmbr ni di snap.. aku x ingt dh tarikhnyer.. yg pasti this okt 2010.. masa ni aku,tini.tie.pia & kak ema kua melancong(mcm tourist lak kn) kt pantai teluk ketapang.. dh lama kami xouting bersama2, pernah rancang nk g jauh2 tp almaklumlah masing2 da tanggunjwb2 so ssh la ckit nk g maner2 kn..kn.... bila dh da masa n kebetulan cmni lah masing2 dh xperangai mcm natural.. kehkehkih.. dh jd zombi rubia g2.. mmg best.. sempat gk main snap2 pic ala2 professional g2 u... ahak..

yg sebenarnya bkn yuna.. ader lg byk gmbr.. tp sedikit termalu untuk tontonan umum.. sgt kurang sopan.. ahak.. hanya sbgai simpanan peribadi..yg selebihnya telah di TAG di FB..


bola dikedai kopi

pagi ahad.. mcm semangat nk pegi keje.. bkn sebab kes bola kelantan menang tp nth tetiba rs mcm bersemangat nk keje.. ceh ceh ceh.. seperti biase la lau kt rumah.. pg2 mmg penuh warga emas bersarapan kt kedai dpn rumah aku 2.. sempat jugak aku menumpang sebelom gerak p keje.. mcm ader sumting ngh duk bincang2 2...

wah..sgt gempak perbualan kt kedai kopi.. mcm2 ader..termasuk la kes menang bola.. ader yg xpuas hati pasl pengadir.. pasal pemain.. pasal xpandai nk shoot... ahhhh..ahahha.. tegelak sorang2 aku.. byk gile complane tp bila suh masuk main xmau plak kn.. lumrah dunia.. konon serba tau. tp stadium langsun xpenah sampai.. sian tul.. gk nyer ni mmg dh jd budaya kedai kopi.. masing2 nk berbahas topik yg nth maner asalnyer pom xtau..

per2 pom kelantan mmg best.. harap lps nih dpt bermain seperti semalam.. walau gol hny dipenjuru padang..


Thursday, October 21, 2010

pitam.. spa oh spa

lps update satu entry td tetiba rs mcm nk update lg satu la mcm ngh xsdr diri kot..ceh ceh ceh.. lps update entry td jgk sempat la aku pitam jp.. eerkkk... rs mcm da batu ker kt kepala nih.. rs jgk kepala ni mcm nk jatuh kt tas meja.. tengok screen komputer la rs mcm cerah sgt.. xleh nk celik mate luas2.. nk pejam jer mate aku nih.. (aiii..byk tul rs yg telah dirs oleh aku skrng) xtau kene penyakit per hr khmis nih.. xkn kene sihir kot.. oh.. nauzubillah... mintak jauh simpang malaikat 44 la.huhuhuh.. xmau xmau.. jgn la wk aku cm 2.. aku xda slh per2 rsnyer kot.. jgn2.. benda 2 semua syrik.. bedosa besar tau..

nk ilangkan rs segala bagai aku msg la che b nk tnya khbr.. waaa.. bz dia wes.. sakit pom duk cbok isi borng jawatan kosong.. rs mcm jeles lak.. nk jgk nk jgk.. dh byk aku isi jawtan kososng kerajaan.. tp rezeki masih xmemihak kt aku.. huhuhu.. sedes nyer.. nk kene hanta surat mintak perhatian yg lebeh ckit kot kt spa neh.. oh.. kene letak sayam sayam jugak ker ek.. wawawawa.. cik encik semua..sila la amik sy keje.. huhhu..

hahhaha.. skrng jgn putus asa.. sila isi borng jwtn kosong smpai komputer jadi hang ok..!!

hari-hari tetap seperti biase

xda apa yg menarik hari ni bila dh sampai opis.. sempat juga menghbiskan sebungkus nasi n secawan nescafe.. mcm mengantuk lg.. lately ni hidup sedikit tidak terurus bila terpaksa bergilir kereta ngn pak sedara.. ermmm.. mmg agak memenatkn krn terpaksa perlu berfikir sebelom & selepas.. paot bila khmis rs sgt lapang tp sememangnya xda agenda menarik yg aku akn buat weekend nih.. hnya melepak dirumah.. datimmm..? che b masih lg dlm waktu bercuti sakit. jadi aku xboleh mengangu dier.. lonely disini..

semalam dirumah sendirian sempat melayan bola.. kelantan vs kedah.. kdng2 rs best tengok bola & kdng2 lasum xmenarik.. per2 pom "gomo kelate gomo".. dh separuh hari.. keje masih xberbekas.. oh.. mood.. hilang jauh terbang nth kemana... perlu melelapkn mate seketika untuk hilangkn berat dikepala..

inner yg diterbangkn jauh dr sabah dh sampai.. yihahhaa.. xsbr nk bergaya ngn inner baru.. dh rs mcm serasi bersama inner 2.. thank sarah.. nt ader sila infom i yer..

Wednesday, October 20, 2010

bila terasa diri masih bujang

blik keje semalam terasa sgt penat..mau jer aku pejamkn mata n tido tp dh nk mgrib selalu ingt pesan tok supaya xtito lps asar sampai la mgrib.. sbb ms 2 manyak setan.. uwawawa..takooottt.. sedang duk ralik layan cite sang kelembai my housemate merangkap roomate jgk la sampai.. hahhaa.. best2.. mesti meroyan bersama.. disebabkan aku nih dh lm xkua meroyan..harus aku kuar menghiburkn hati yg xberapa nk gumbira lately nih..

sebelom kua meroyan aku kene hantar kereta kt my uncle dulu.. eerrkkksuka sgt sbb jln xberapa nk sesak.. sampai dirumah mandi n segala bagai kami tyrus kua.. just meroyan di billion ajer.. xterniat nk pergi jauh dr c2.. rs macm byk sgt baju2 cantik.. sempat jugak aku menyampai seketul baju.. wane puple g2.. rs mcm nk lagi..tp sekarang akhir bulan..tunggu lg seminggu sblm gaji masuk.. kot telebih bajet makn pasir la minggu dpn..kihkih..

kami kua dr billion lebih kurang kul 10 sbb diorg dh nk kemas2 semua 2.. lau kt kelantan ni mmg xda shoping complex yg buka sampai pagi.. semua nyer berhemah.. sebelom balik sempat singgh beli mknn.. aku boleh hbiskn nasi n lauk patrik bersama teo o ais.. aahhh.. dahaga sgt.. mcba hanya mkn nasi n telur bungkus.. katenyer nk diet tp mkn lebih masa..kihkih..

sampai dirumah lebih kurang kul 11mlm.. masih awl rs nyer untuk tido.. sembang ngn cik ba smpaikn aku sendiri xsedar bila aku tetido.. terukkn.. per2 pom aku dh happy sekarang.. sgt lega bila boleh begini.. rs mcm punya life yg menyeronokkn..

Tuesday, October 19, 2010

kerja

must work hard to submit every phase... difficult part....hungry...tired...and many feel i have.. need ssomeone.. miss u damm much!!!

baru boleh benafas

alhamdulilah.. semuanya semakin pulih seperti sediakala.. wlaupom aku semakin cbok ngn urusan duniawi.. tetap urusan akhirat tidak sesekali aku tinggl kn.. selepas segalanya selesai hanya tunggu keputusan.. kita hanya mampu merancang tp hanya tuhan yg maha mengetahuinya

sampai opis pg ni dgn hati yg lapang.. satu kejutan buat aku bila menerima kunjungan dar bakal mertua..oh.. sgt segan kerana berpakaian serabai.. apa leh buat.. dunt hipokrit kn..hehhee/.. sempat breakfast bersama ajer kerana mereka ada urusan len yg harus diselesai kn.. hanya beberapa ketika bersama.. ini adalah pertemuan ke-2 kami.. ermm..alhamdulilah.. mereka dpt menerima aku..

rs mcm sgt sibok.. yer sgt sibok bila kita baru nak mula buat sesuatu yg xpenah dibuat.. sdgkn org len dh sampai kegarisan penamat.. juga sgt penat mahu mengejar mereka2 yg dh otai.. oh.. tetiba rs sgt blurr n lembap.. moga aku punya semangat yg kuat. 3 pm, br sempat menghabiskn sebungkus nasi, akn aku selesaikn juga jika kudrat masih ada...


sudah beberapa entry tnpa gmbar.. rs sgt kosong.. gmbr ni sempat aku edit ketika terasa sgt bosan dgn kerja..

moga rindu dihati akn terubat.


Monday, October 18, 2010

kawan ker cam to

sedang duk khusuk2 wk keje tetiba aku dpt cl dr mcba temankan dia p cimb bank.. nk wk kad baru sbb yg lm hilang.. ok..sila dtg amik aku. sbb sekarang aku nk rht.. yeah.. jarak dr opis aku ker cimb xjauh sgt pom lam 5 minit jer.. tp lau jln kaki 2 boleh basah gk ketiak korang.. hikhik.. tmbah pulak skrng ni cuaca sgt pnas.. masuk jer lm cimb terpaksa menghadap muka customer service yg kerek gile mcm kendi.. huh! bajet tul pakcik 2.. sib baik la dia dh berumur lau x.. mmg kene sound tepek la kt mcba.. aku hanya memerhati nk snap gmbr tp takot kene halau kt guard yg duk menepak kt sebelah 2.. eerrkkk... sabar jer la..

agk lm menunggu smpaikn aku nk tetido kt kerusi 2.. hmpair sejam.. tambah2 lg aku masih letih, dr terengganu aku driver pas2 trus masuk keje.. oh. xleh nk byngkan saper2 yg keje kt kb ni yg ulang alik dr kt nuh! sius beb penat otak.. kembali cite pasal cimb.. bila dh settle segala urusan dlm bank.. aku n mcba ker atm tuk tukar no pin.. ms 2 la aku terkedu bila da kwn cm 2.. huhuh.. tetiba jer rs kecian..kerana pecayakan kawan yg xbetul diri yg merana..

nk dijadikn cerita ms mcba duk tukar no pin kad dia.. aku sj jer tunggu kt belakang.. ader la sorng budak laki ngh ckp handfon.. aku pendekkn citenya la senang.. kwnnyer bg kad ATM suh tolong check kn duit.. by on cal.. ngn xsengaja aku terdgr n terpandang... dia ckp kt kwn dia duit lam aTM da 10 rm jer.. pdhl aku nmpak baki account yg tepampang kt screen 2 RM51.... y..? y dia ckp kt kwn dia duit da rm10.. nk jer aku sound dia 2.. ngn suka dia withdraw kn duit 2.. siannyer.. kwn dia pcykn dia tp dia wk cm 2 lak kt kwn dia..

errrmm... suke ker dpt kwn cm 2.. ssh jgk nk dpt kwn yg betul2 jujur kn.. lahmdulilah..setakat nih semua kwn2 aku boleh di anggp kwn yg sejati..


tak tenang bila dia xchat

hari ni dh isnin 18/10.. mknanya dh hmpir 3 minggu che b xchat.. & hampir 3minggu jgk aku xtengok che b.. demam2 pening2 & muntah2.. hati aku sgt xtenang.. risau kalu2 jd per2 kt che b.. hanya telipom jer jd perantraan kami skrng.. tp xleh nk bebual panjang xleh nk bermsg panjang.. air mate aku cpt jer jatuh bila dgr suara che b.. rindu sgt pd dia yg dulu..

aku xmau jd per2 kt dia.. mg b cpt sembuh, cpt chat, cpt boleh jalan k.. d sentiasa ada untuk b.. miss u so much

Thursday, October 14, 2010

Dah khamis...

semalam aku blik kejer awl.. mls nk merongeng lame2 kt tas jln.. hujan turun lebt sgt ampai aku langsung xleh nk drive... so decide tuk brenti dulu tunggu hujan reda.. masa 2 xda pikir len.. mohon allh pnjng kn umur aku supaya leh jmpa keluarga.. tetiba air mate mengalir..oh sensitip aku lately nih.. mcm2 aku pikir.. sempat ker aku rs sedikit bahagia bersama org tersayang.. sgt rindukan semua.. hukuhuk..
hubungan ngn che b masih lg belom stabil.. harus kah aku biarkan masa berlalu.. harus tenangkan diri.. xmau resah n gelisah.. siapa harus mengalah... aku kah yang bersalah..?? sememang nya aku seorg yg sentitif, perasaan aku sgt halus.. & disebabkan itu juga aku perlukan seseorg yg prihatin,, teliti tentang perasaan.. mengarut bukan.. x semua manusia sempurna.. aku harus memaafkannya kerana hanya dia yang aku perlukan..

sekarng jam 1.38pm..masih tinggl 3 jm sebelom aku pulang kerumah.. sgt cepat masa berlalu.. br sekejap td menghabiskan sebungkus nasi untuk breakfast.. perut juga masih kenyang.. mood sudah lari.. lari jauh dari hati.. pergi meninggalkan aku.. sekarang aku terasa kosong..kosong tanpa ideal untuk meneruskan kerja.. baru separuh kerja yg aku siapkan dlm jadual hari ini.. masih belom selesai.. harus teruskan juga.. sebelom bercuti..

ok.. stop disini dulu..
sekian

Wednesday, October 13, 2010

penyokong kelantan mati di tempat lawan


Penyokong kelantan mati dalam pegaduhan di suku akhir piala malaysia.. sgt sadis.. sedih kn.. tetiba aku rs sgt terharu.. kenape sampai macam 2 skali.. mmg xboleh nk dikate kan apa2 lagi dah.. mati ditempat lawan.. saper yg bersalah, saper yang harus dipersalahkan & saper yang tak bersalah..

berita ni dh tersebar di intenet.. dilaman2 FB n di blog2.. aku terbaca dari blog yg kawan aku share kelantan vs selangor

untuk berita lanjut boleh baca juga boleh baca cini..

sengugut teman setia aku

hari ni dh rabu.. rs macm cepat plak masa berlalu bila fikiran begini.. efect perubahan horman.. mcm2 serba x kene.. xpuas hati.. sampai bila la nk cmni..
ptg semalam cepat2 blik rmh rs dh mmg xsdp.. xslesa.. habis lenguh segala kaki n otot2 bdn.. dh aku duga dia dh dtg.. aku dh lm bersedia menanti disebabkn tanda2 kemunculannya dh lm aku rs.. resah gelisah itu semestinya.. sesampai jer dirumah.. kaki aku dh mula kesejukan.. perut dh mula menyengat2.. aaahhh... lagi..lagi.. & lagi...

aku xmampu nk telan apa2.. selepas mandi n segala bagai hanya terbaring smbila cuba melayan kenangan.. xmau pikir sgt psl sakit.. aku tekan perut ngn air suam yg mmg aku sengaja sediakan untuk waktu kecemasan begini.. sambil bermsg2.. lately keadaan hubungan yg xberapa nak baik.. mudah sungguh air mate mangalir laju mencurah2 bila ditambah ngn kesakitan yg terpaksa ditangun.. aku paksa mate untuk lena.. n aku xsdr bila aku tertido.. n juga kesakitan semakin berkurangan..


hasilnaya mate yg membengkak.. aku ketempat kerja ngn perasaan yg kosong.. kosong seperti botol air yg xda isi.. errmmmm...

Tuesday, October 12, 2010

aku rindu

sekarang sudah 1.00pm jm di pc.. hati masih resah.. resah menanti keputusan.. semoga apa yg aku usahakn akan memberi hasil yg baik.. insyallh..

pagi seperti biasa.. sampai di opis berjaya menghabiskan sebungkus nasi yg dibungkus dr rumah.. sgt mudah kn.. boleh berjimat.. hanya aku dan tini jer yg baru smpai.. intenet plak bermaslah.. tp tidak menjadi maslah bagi aku.. hanya perlu membuka file2 yg berkenaan.. xperlu meng excess intenet.. bila semangat dtg nk bekerja.. tiba2 menjadi down.. arrgghh!! air mate mengalir lagi.. hati sgt tersentuh.. oh..dugaan apakah ini.. cuba la memahami aku untuk sedikit detik..

aku biarkan telifon berdering.. mls meyeksa jiwa.. kami perlu ruang untuk berfikir & berfikir.. serta merta hasrat meneruskan kerja terhenti.. mengapa begitu sukar untk kau memahami aku..

i'm not in a good mood

wah.. bila bc title ent3 mcm sius jer kn.. siap feeling2 lm omputeh punya bahasa g2 cik puan semua kn..kn.. yg sebenanrya disebabkn kemungkinan perubahan horman yg normal pd tiap2 bulan,. ni la kot rs mcm hampeh jer 2 3 4 5 hr nih.. eerrkk.. sensitip jer.. sedih jer huhuhuhu.. nk mrh pom nangis.. sakit hati pom nagis,, xpuas hati pom nangis.. oh..oh.. bagun pg2 mate bengkak.. hah! amik ko.. semua xkene pada mate aku.. ader jer silap kn.. rs mcm nk luahkn sesuatu pd seseorng.. tp rs macm xda saper2 nk memahami lak.. kn.. semua benda xkene kn,,kn.. hai..asik kn kn jer.. huhuhu..

byk benda nak update.. n byk benda nk share.. tp mood xla mari2.. hai.. kdng2 rs hidup ni sgt sia2.. tp apakan daya.. smua 2 adalah ujian.. ujian dr yg esa supaya umat2 nyer xlalai dalam melayari kehidupan sebai umatnyer.. selagi kita xlari dari landasan yg telah ditetapkan.. insyallh tuhan akan sentiasa bersama kita n akn sentiasa menolang kita...

aku punya tujuan.. punya matlamat.. tp bila semua 2 akn direalisasikn aku tidak pasti.. aku hanya mampu berdoakan bersama-sama sedikit usaha yg termampu aku lakukan.. lately hati belom stabil.. aku biakan diri melayari perasaan.. biakan la ia bersedih.. biakan la ia berduka.. semoga ada hikmah disebalik apa yg terjadi dan aku rasai.. juga semoga hidup akan dtg lebih baik dr semlam... insyallh..


Wednesday, October 6, 2010

hanya satu pintaku.. disiang dan malammu..

lately sgt la moody.. moody smpaikan semua benda seperti sia sia.. seperti kurang kasih sayang & perhatian.. ahh!! biarkan..biarkan perasaan jht berlalu pergi..

terbaca wall kt Fb kawan.. ader agenda yg sgt menarik.. bercuti bersama.. yeah!! aku sgt teruja.. masa n tarikh masih belom ditetapkan tp aku dh bersungguh2.. harus pergi.. tenangkan fikiran.. sudah lama tidak membujangkan diri.. xsbr rsnyer.. lupakan psl kerje... psl mslh.. per yg penting KITA ENJOY!!!

bila ku jauh dimata harap baik-baik sayang..

aku dah serik kot

naik jer kereta ngn tiba2 aku trus tarik tali pinggan.. zaaasss.. click bunyi nyer & masuk gear pas2 jalan.. wah wah.. sgt baik kerana aku seorg pengguna yg mematuhi undang2 jalan raya.. dah serik ker aku..?? soalan yg xpatut ditanya kn..kn.. sebelom ni mmg tak la lau nk buat cm2.. mcm sgt tegesa2 tp skrg tidak lagi.. kihkihkih.. mekasih cik polis kerana memalukn sy ditengah2 jln & juga membuatkn sy insaf xmengulangi kesalahn jln raya.. selepas ini takkn berlaku lg.. sy akn berhati-hati melihat cik polis slps nih.. insyallh.. melainkan sy terlupa,. melayukn mudh lupa..(ces! ader lg alasan) huhuhu..


wah! sgt bergaya kn bersama tali pinggan yg dipakai kemas.. hohoho.. jom kita pakat2 pakai tali pinggan.. lau x gk..kaye la polis asik duk saman org.. oh tidakkkk...



Tuesday, October 5, 2010

jangan paksa aku..huhuh

mood aku tetiba down.. aku dh xboleh nk belagak cool..
xboleh nk jadik org yg betolak ansur jka org 2 xtolak ansur ngn aku..

aaarrgghhh!!!! plesz dont be self fish ok..!
plez jugak jgn suka amil kesempatan..


harus fhm situasi masing2 ok!!..
arrgghhh.. mood sedang xpuas hati..

Monday, October 4, 2010

kene saman

haiya.. malang tol la..huhuh.. apsal la aku xnmpak cik polic 2.. bolehker peronda saman pengguna kt trafic light..? baru jer kua simpan rumah.. dkt jer..xjauh pom dr rumah.. arrrggghhh..xsuka xsuka.. nape lam ramai2 pengguna dia nmpak aku jer.. dh la ngh pokai gile baban nih.. ayyooo... xtau nk ckp per..

aku redha jer..dh suratan pada 031010 aku akan kene saman... wawawawa.. mcm xleh terima hakikat jer sih.. np la cik police berhati kental.. xcair dek pujuk rayu aku ..


tengok~~!!! surat yg menjadi mimpi ngeri aku.. lps ni sy akan pastikan sy sentiasa memakai tali pinggan keselamatan wahai encik polic.. sy xkn buat lagi.. sy dh insaf.. ampun.. ampun..

ni adalah first time aku kene.. blur sgt.. smpaikn sari 2 langsun aku xleh nk wk per.. duk pikir.. habis la name aku.. dh rosak sbb wk kesalahan jln raya.. wawawaw.. lagi xsuka.. xsuka..


2nd anivesary kot..

jumaat dtg lg n lagi kn.. 01.10.10.. hari ni xda la plan per2 nk celebrate anniversary bersama2.. sememangnyer xda mood langsung lately ni.. tp untk membahagiakan n mengukir kenagan just simple2 n lepak2 jer bersama che b.. musim jgk xmengizin kn kami kemana2.. ditemani 2 slide kek cheese n walnut ditepi pantai sememangnya hari yg sungguh indah..

intenet plak bermasalh.. aaahhhh... dugaan yg sgt byk sedang aku lalui sekarang..

semoga apa yg kita usahakn & iginkan berjalan seperti apa yg diharapkan.. amin..

p/s
untuk yg tersyang.. cinta sy untuk anda tiada pengakhiranya.. akan kekal dihati smpai bila2.. terima kasih diats segala perngorbanan n kesetian anda.. segala nya tidak dpt sy balas dgn wang ringit.. i love u forever & ever

Thursday, September 30, 2010

Wednesday, September 29, 2010

dragon fruit dan sandwich toasts

hai hai.. rajin lak aku mlm ni, 2 entry tuk satu mlm.. wah wah.. mmg xda sesgt la nih.. sshuuttt.. hehhehe... disebabkn aku mmg xda nk wk per so perut pom menjlnkn tugasnyer.. kkrukk krraaakkk.. lapar lapar..sempat menghabiskan sebungkus nasi paprik yg aku beli blik keje td.. peerrggghhh...!!! pdsnyer bkn kepalang... berita gembira jgk aku xtdo sorng..my romate blik mlm nih.. yehahahahha.. ader agenda bersama.. harus ke kopitiam memuaskn nafsu makan.. hahha.. keji jer ayat 2..(abaikan)

so..smpai jer cik ct kt rumah,bersiap2 kami bersama kereta cik ct menuju ker fov kopitiam.. jgn xpcy kami pom der fov kedai gk tau.. kihkihkih.. nafsu pertama adalah mocha blanded +kue tiaw goreng basah.. tp disebabkn perut aku dh kenyang & harus tito awl maka perubahan nafsu harus ditukar... dragon fruit dan sandwich toasts..yeah! mkn ringan2 ajer tp bisa memenuhkn ruang2 kosong lm perut nih..ahh..sudah boroi kah???

ni dia dragon fruit.. rs mcm pelik x..? aku suka dragon fruit ni tp kt kopitiam xpenah cuba rs pom lg.. tetiba jer mlm ni nafsu pelik dtg..eerrkkk.. biase2 aku suka minum kt psr2 mlm.. mmg len sgt rs n warna.. kn..kn.. puple kn.. tp yg ni merah g2.. masam lak 2.. pasar mlm lg terbaik kot..hikhik..

hah! ni pulak sandwich toasts.. aku suka kaya pandan jer.. roti 2 biasa jer yg disalut ngn telur.. ok la jgk.. sbb perut dh kenyang maka selera pom kurang jer..

pejalann pulang sempat menyingah di ediey fried chicken.. 2 ketul aym berjaya cik ct hbiskn.. tp aku..oh tidak ader ruang lg untuk aym.. mungkin len ms & len hari..



bila begini..mata sudah penat n mengantok.. upload gmbr ngn broadband sgt slow mcm siput..

xlrt dh nk betahan..jumpa lg..selamat mlam lg..

i'm alone tonight

wah wah tajuk entry minah salleh g2.. kihkih... meh nk story ckit.. nk habq kt ckit.. ckit jer xbyk pom.. yg aku duk sorng lg mlm nih...wawawawa.. bencinya..xsuka.. xsuka.. bosan tau x duk sorng nih..

start la dr pg td aku kene tinggl sorng..kt opis.. kt rumah.. sm jer..tetap sorng.. kt opis la semua org kua site visit hr nih.. nk mkn pom xda mood sorng2.. jd keputusannyer blik awl.. bila kt rumah la sepi jgk.. ermmm..nk blik kg rs mls.. wat 2 do.. tup tup tup dh mgrib.. akhirnyer duk sendirian jgk.. kesian kn.. bila cmni mula la terpikir nk kawin.. bestnyer kawin.. xla sunyi kn..kn.. dush! hamik ko..merepek jer...

xda ker saper2 nk ajak aku kua nih... mula la rindu kwn2 yg jauh semua..

aku tepek gmbr ms snap otw blik td.. serius ok!!.. kihkih.. nk lwn korea lak jp..

selamat mlm..

BUFFERED EARNING

bila view je kebanyakn blog2 yg aku suka tinjau2 n selongkar2 mesti diorg cite psl BF nuffnang ni.. ader yg dpt byk la., yg xnaik la..yg mcm2 lg la.. so sory naik lory la sbb aku mmg xtau per2 pasl mender nih,.. bila bc psl mender alah ni aku rs mcm sgt xcited.. sgt2 tau.. tp aku xtau nk wk cmner n xtau cmner leh dpt BF nih..!.. aaarrggg.. nak jgk.. nk jgk.. nk jgk rs dihargai..nak jgk rs disayangi..uhuk uhuk uhuk...

tolong2 saper leh tolong ajarkan x.. ?

n saper2 tolong tunjukkn x..?

Tuesday, September 28, 2010

inner cotton RM5.00

haloooo... sape2 yg mencari dan meminati inner.. sila la order.. meh meh..cepat2.. sape dulu dia dpt..kihkih..

Harga standard..RM5 sehelai.Tidak termasuk postage.Sesiapa yang berminat boleh lah email ke angelus_nymph@yahoo.com





ni owner nyer pic.. yg dipaki bersama iner..
tuk maklumat lanjut sila ker http://amesarra.blogspot.com/





Monday, September 27, 2010

macam leceh jer

mslh tul la bila intenet down kt ofis.. yg da broadband la tempat segala2 yg harus dipertanggunjwbkn... harus kah..? kihkih..bajet org peting.. sebenarnya takkk.. adoyaaaiiii..leceh leceh leceh.. ggggrrrr.... hari ni pg2 lagi harus tepacak kt opis.. harus juga tolong menolong.. sampai kapan lagi... tetiba ckp indon..hah! amik kau... abaikan..

bg kak na dulu brodband.. biarkn mereka mensettlekn problem dulu.. aku settle kn keje kt rmh la.. no mood no work..cewaaahhh.. kahkahkah..belagak beb.. mampus aku lau bos juga xda mood nk byr gj.. aaahhhhh!!! ampun ampun...

so skrg tinggl aku sorng je kt opis.. nk blik pom xda mood.. harus mengopy segala bagai fail sebelom pulang.. mls nk ulang alik..walau jarak rmh ke opis hny 15minit.. bg aku sgt la jauh.. harus juga berjimat cermat dimusim begini... sudah pokai bulan lps.. eeerrrkkk..

ok..skrng aku sedng mengopy fail2 yg berkenaan & aku juga harus berhenti menaip atau menview blog2 kawan.. oohh.. intenet...

Sunday, September 26, 2010

i'm home...

tetiba jer perut ni pedih semacam.. ai.. selera mkn aku 2 3 hr ni sgt la berjalan ngn baik.. bila xperlu pg opis just online dirumah itu adalah perkara yg sgt bagus.. yg jd xbagusnya bila perut lapr.. oh..oh.. tidak harus berlaku.. lasung xda mknn yg boleh diisi..damm..kene kua jgk..terpaksa.. bila mandi & segala bagai.. bergegas keluar dgn cepat..kerana masa itu emah..(lau leh gadai dh lm aku gadai...)

brjaya memyambar sebungkus nc kak wok n teo ais.. jalan seperti sgt cbok..kerete bagi xputus2.. kemanakah mereka..? fine! dh tau.. gov dh dpt gj.. abaikan diorg.. misi aku diteruskan untuk pulang kerumah.. sgt lega.. perut sudah penuh..tp mata lak tetiba berat... i like bila begini.. kihkihkihh.. (keji lg disini..)bila dirumah..keje lasung xterusik.. byk pekara dh dibuat tp mood kerja masih tiada..

xsempat menaip en3 yg panjang.. mate sgt mengantok..hrp bagun akn terasa sgr..

insyallh..

sila pujuk... saya merajuk kerana lapar..

cisss...ciss..
tajuk en3 mmg xleh blah.. mengada2 segala bagai g2.. sila tutup mulut jika meyampah,.. kahkahkah...

alkisahnyer pada suatu hari.. bla ..bla..bla..bla.. & bla..bla... sekian terimakasih, ok dh..masuk cite betul lak.. mlm ni lps pekene epal jus kt nth pe name kedai tetiba da mood nk menaip entry psl ptg tadi.. sifat buruk yg xpatut diwarisi oleh saper2 pom ok...

sgt la kurang sopan bila perut aku lpr.. oh..xdpt nk pikir dgn waras ok.. pedih bkn main lg.. tgn pom teketar-ketar nk taip msg pom pyh.. oohhh sgt menderita... mate lak duk bilang masa.. cl xjwb msg xbls.. aaarggghhh.. sgt mencbr kesabaran.. lmbt pulak che B dtg amik aku hr ni... mmg perangai jd buruk ek bila lapar.. ker aku jer cm 2?.. xtau la perangai ni dtg dr maner.. aiiisssheemmmmaaannn..

bila che B smpai, aku trus masuk kete dan dgn automatiknya mulut aku yg cun bab angelina jolie ni termuncung... (oopppssss...bkn sengaja buat tau.. jgn slh phm..kihkih..keji jer)
konon nk tarikh perhatian tp langsung dia wk tak tau.. biarkan.. yg penting perut mesti diisi... pedulikan.. sampai jer kedai aku trus order mkn.. keadaan masih sunyi & sepi membisu. (biarkan dulu) confius la.. lam hati duk pikir2..dia ker aku yg patot marah.. ehemmm...

pendekkn cerita...
dia : dh kenyang..?
aku : dah...
dia : la.. dpt sepinggan nasi trus xbisu.. ai..mcm ni senang la..lau merajuk bg nasi jer...
aku : cis.. xda maknya...

tamat..
pas mkn trus blik... xleh nk g jln2..gaji kami sm2 tarak masuk lagi maaaa... save bajet...

sekian terima kasih..

Saturday, September 25, 2010

bila sendirian


menaip en3 bersama sebekas biskut dan secawan cofee mix di ptg hari yg cerah tanpa ditemani roomate @ sesiapa. sunyi seketika.. bebas melakar @mengarang cerita & mengait memory yg lps dgn bahagianya.. bila dh xtau nk buat apa bila keseorgn begini, mcm2 kita akan pkir..byk perkara dtg & jugak byk benda yg kita perlu settlekn..

bila dh berfikir jauh..terawang-awang seperti xberada di alam yg nyata.. aku mula sdr.. harus bgun mandi n solat segala bagai,menyiapkan diri sgr semula dgn secawan cofee mix.. perut jg harus diisi..hanya biskut yg ada.. ok.. sgt mls nk keluar skrang.. tibai jer la sementara tunggu ptg.. harus jua diisi dgn nasi,..

hati juga sgt rindu pada seseorang, pada sesuatu & pada kenangan.. menjadi keliru serta merta.. haruskah begitu.. harap2 aku xcepat berubah fikiran... perasaan sayang akan dtg dgn mudahnya.. tp adakah hati sanggup menerima kesedihan & kekecewaan... aku mohon padamu ya tuhan..mg ditetapkan hatiku dgn pilihan yg terbaik.. supaya aku tidak lalai dgn kebahagian dunia shj.. amin ya rabulalamin...

moga2 esok adalah hari yg lebih baik dari hari2 yg akita lalui.. mg jua jgk akan berakhir dgn sesuatu yg baik..

Thursday, September 23, 2010

migrain lagik

migraine oh migrain... dh 2 hr duk sakit kepala..nk wk keje pom xbolehh.. mlm lak tdo xlena..asik tekejut jer.. bila bgun pagi bdn pom xsegar.. nk melangkah pom xda semangat pe tah lg mau mkn n mau buat per2.. n brcakap palk mulut mcm kemas j nk buker.. oh..oh..

pagi td bgun siap2 nk keje tp semangat 2 langsum xda,.. byk benda kene pkir.. kepala plak bedenyut2..aaahhhh.. menuju ker klinik..amik Mc.. masuk opis kejap & pas2 blik rmh.. nk lelapkn mate tp masih lg xboleh.. otak sgt la penat.. cuaca plak mcm memahami jer..sgr pns diluar.. rs mcm nk duk lam peti ais jer..

mesti paksa mate untk berehat.. stop...


Wednesday, September 22, 2010

macam sedap...

org kate lau g terengganu xsinggah pantai penarik menikmati sotong goreng sgt la xlengkap pejalanan anda.. betul ker..?.. bg aku depends musim sotong ler,kdng2 sotong xsdp, xda rs nikmatnyer.. tp lau dh teringin & mengidam sgt harus singgah jua.. kot nt terkenang2..hehhehe.. kali ni aku ke terengganu ngn dak2 opis,of course ler sbb keje kn..kn..kn.. so decide mesti singgah makn sotong.. bila dh singgh mcm xcited nk pilih sotong 2.. udang lagi..ikan lagi.. tengok kt udang mcm fresh.. mmg teliur beb.. perrgghh.. tp sgt kecewa bila buke tudung saji bhagian sotong.. aaarrgghhh!! mengapa n mengapa sotong mcm xsgr.. pas2 plak sotong jenis len.. mmg xsdp la.. mmg xkene musim kami singgah hr nih..kihkih..(salahkan musim plak.. abaikan) walau xsdp pd pandagan mata tp berjaya menghabiskn jua 6 ekor sotong beramai2.. sgt xmembazir.. kunyah-kunyah isisnyer mcm per nth.. makin kemas tetanam la gigi rahang aku.. grrrrrrr....

ok dh!!... settle sudah semuanya di penarik.. bergerak ngn laju tp berhati2 ker kuala terengganu.. tranning start kul2.. mesti menepati masa..

keje menunggu.. to be continue..

Monday, September 20, 2010

Eid 2010 yg serabai


kosong..sgt kosong.. rancangan hanya tinggl rancangan.. pergi bersama angin..berlalu begitu saja.. tiupan angin seperti memahami gelora dijiwa.. bila aidilfitri tiba..pilu dihati bertambah..semoga apa yg berlaku adalah kenangan yg pergi bersama angin..

tak habis lagik kn..kn..


hah! nk jugak tepek gmbar raya..kihkih.. ramai2 pakat nk pakai kuning taun nih.. ok fine pakat cari bj wane kuning lah kn.. tp akunyer baju recycle jer wes.. pakai yg taun bile nth.. rsnyer 2 3 thn lps kot.. aku jarang pakai sbb bj 2 sedikit cerewet bila nk pakai.. so disebabkn dia cerewet maka aku abaikn dia n pakai bila perlu.. fuh!..panjang g2 penerangan pasal bj raya aku.... sib baik xjd karangan.. so now (ckp omputeh lak..kihkih) aku br nk update blog.. nk cite pasal raya la jugak.. cerita cinta xda this raya nih.. walaupom sgt kusam tp aku tempuhi dgn suka n gembira bersama keluarga..

aidilfitri thn ni aku xkemana2 hnya tunggu sedara dtg kerumah.. tengok tv..buat air bila org dtg n tido.. waaaa... bosan..bosan.. tup tap tup tab dah ahad.. semua org dh blik rmh masing2 n tinggal la kami mcm biase.. & aku plak keje..keje..keje.. wawaw.. life sgt membosankn..kn..kn..


kawan2 semua aku tersagt la nk p beraya rumah korang2 semua tp keadaan xmengizin kan aku.. huhuhuh.. SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI>> ampun & maaf dipinta andai tersilap terlepas terkuar kate2 yg menguris hati & perasaan kalian.. semoga kalian sentiasa bergembira selalu.. amin..
Selamat Datang Blog "Keh!dupanKu & KenanganKu".

MY NUFF