MY BUBBLE BLUE

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Wednesday, April 13, 2011

Baju Akad Nikah

ehem ehem.. hr 2 da janji nk nunjuk bj tuk akad nikah kan...[POST] kekkeke.. sekarang dh upload tp masih lg nyorok2 sbb majlis xjln lg.. xsuprise la.. bj ni aku beli siap.. mls nk tempah tailor.. harganyer sgt berbaloi..tp aku ingat nk tmbah manik2 ckit bg liplap liplap..kekkeke..


aku n en b decide color krim tuk mjlis akad nikah, gray or krim also tuk sanding dan puple tuk mjlis bertandang,, k dh,, 2 jer nk bg tau..kekkeke..

doa seorang isteri

Ya Allah Ya Tuhanku,

Kau ampunilah dosaku yg telah ku perbuat
Kau limpahkanlah aku dgn kesabaran yg tiada terbatas
Kau berikanlah aku kekuatan mental dan fizikal
Kau kurniakanlah aku dengan sifat keredhaan
kau peliharakanlah lidahku dr kata2 nista
Kau kuatkanlah semangatku menempuhi segala cabaranMu
Kau berikanlah aku sifat kasih sesama insan

Ya Allah Ya Tuhanku,

Sekiranya suami ku ini pilihan Mu di Arash
Berilah aku kekuatan dan keyakinan untuk terus bersamanya
Sekiranya suamiku ini adalah suami yg akan membimbing tanganku dititianMu
Kurniakanlah aku sifat kasih dan redha atas segala perbuatannya
Sekiranya suami ku ini adalah bidadara untuk ku ke Jannah Mu
Limpahkanlah aku dgn sifat tunduk dan tawaduk akan segala perintahnya
Sekiranya suamiku ini adalah yg terbaik untukku di duniaMu
Peliharalah tingkah laku serta kata2ku dari menyakiti perasaannya
Sekiranya suami ku ini jodoh yg dirahmati oleh Mu
Berilah aku kesabaran utk menghadapi segala kerenah dan ragamnya

Tetapi Ya Allah,

Sekiranya suami ku ini ditakdirkan bukan untuk diriku seorang
Kau tunjukkanlah aku jalan yg terbaik utk aku harungi segala dugaanMu
Sekiranya suami ku tergoda dengan keindahan duniaMu
Limpahkanlah aku kesabaran utk terus membimbingnya
Sekiranya suamiku tunduk terhadap nafsu yg melalaikan
Kurniakanlah aku kekuatanMu untuk aku perbetulkannya keadaannya
Sekiranya suami ku menyintai kesesatan
Kau pandulah aku untuk menarik dirinya keluar dari terus terlena

Ya Allah Ya Tuhanku,

Kau yang Maha Mengetahui apa yg terbaik utk ku
Kau juga yang Maha Mengampuni segala kesilapan dan keterlanjuranku
Sekiranya aku tersilap berbuat keputusan, bimbinglah aku ke jalan yg Engkau redhai
Sekiranya aku lalai dalam tanggungjawabku sbg seorg isteri
Kau hukumlah aku di dunia tetapi bukan di akhiratMu
Sekiranya aku ingkar dan derhaka
Berikanlah aku petunjuk ke arah RahmatMu

Ya Allah sesungguhnya
Aku lemah tanpa petunjukMu
Aku buta tanpa bimbinganMu
Aku cacat tanpa hidayahMu
Aku hina tanpa rahmatMu

Ya Allah Ya Tuhanku,

Kuatkan hati dan semangatku
Tabahkan aku menghadapi segala cubaanMu
Jadikanlah aku isteri yang disenangi suami
Bukakanlah hatiku utk menghayati agamaMu
Bimbinglah aku menjadi isteri yg solehah
Hanya padaMu Ya Allah ku pohon segala harapan
Kerana aku pasrah dengan dugaanMu

Kerana aku sedar hinanya aku
Kerana aku insan lemah yg kerap keliru
Kerana aku leka dengan keindahan duniaMu
Kerana kurang kesabaran ku menghadapi cabaranMu
Kerana pendek akal ku mengharungi ujianMu

Ya Allah Ya Tuhanku,

Aku hanya ingin menjadi isteri yg dirahmati
Isteri yang dikasihi
Isteri yang solehah
Isteri yang sentiasa di hati suamiku
juga ibu contoh buat zuriatku nanti..


Makbulkan lah doaku Ya Allah!
Peliharalah rumahtangga kami & berikanlah keberkatan kepada kami. Murahkanlah & janganlah Engkau putuskan rezeki kami.
Jauhilah kami dari apa jua bahaya & kemudaratan di dunia & di akhirat.
Kurniakanlah kami zuriat yang baik dari sisimu.
Sesungguhnya Engkaulah yang maha mendengar Doa.

Amin, amin Ya Rabbal Alamin..

crdt:SAR

Monday, April 11, 2011

Bunga Tisu : DIY

dgn bertungkus lumusnyer sy membuat bunga ni..blik keje ngadap benda alah ni smbil online wk keje..lenguh nunduk pas2 ndadap laptop..dh jd rutin harian lak..

aku dpt idea ni ms B2B kwn2 psl DIY wedding planning diorg.. tertarik menarik n tertawan satu diy ni n ngn semangat waja nk buat sendiri.. bunga ni dr crepe paper @ kertas tisu..boleh dpt kt maner2 kedai bunga n kedai khas tuk perkhawinan.. siyes pasti ader..

meh2 nk share ngn korang Bhan2 yg diperlukan dulu ek... sbb xda gmbr detail lg.. xnyempat nk snap ms duk buat..kekeke Sharing is caring right!!
bahan-bahan dipelukan..
1-tangan...(harus rajin//kekkeke)
2kertas tisu kesukaan - penting, bhan asas ok
3- dawai
4- gunting
5- gam
6-anak pentah namenyer, kt tengah 2-wane putih.. choose



taraaaaaa.... dh jadiiii..
next DIY yg terasa nak buat jgk..kekkeke
---> http://someonebungakristal.blogspot.com

korang jua bole nengok toturial kt cni.. aku pom da aplly gk n try buat :
1= http://atiqahadnan.blogspot.com
2= http://www.azizbos.com
3= http://azleenenglishdeco.blogspot.com
4= http://theenchantedgallery.blogspot.com
5= http://kasut-pink.blogspot.com

Tudung nikah

mcm2 da lam kepala kan.. sekarang ni nk pikir jenis tudung lak.. nk pakai yg jenis n bentuk cmner.. aku suka pakai shawl.. nak cari contoh jahit lace kt shawl 2.. aku nk wk sendiri.. xmo tempah.. nk pakai dr hasil tgn sendiri.. mcm2 terlintas lam kepala otak nih.. dh byk survey nk nengok blog kawn2.. B2B la akn.. of course.. nak cr cth design yg simple n bila pakai sgt akan nmpak sgt cntik ok..



contoh tudung yg da awning.. just mcm tampal lace n jahit manik2 kt lace 2..modify j ckit..bole ker aku buat nih.. tp mcm xmo pakai tudung yg da awning g2..

ni shawl.. simple..tp urmmmmm


ni aku suka..
ni pom.. wawawa..
semua image kredit from goole n my FB.. adoii.. fening2.. lg 54 hari.. sempat ker tidak nk menjahit segala bagai.. alamaknyer lau xsempat beli siap la nt..hohohohoh
masa jahit tudung tunang hari 2 just amik ms 2 weeks.. urmmm..

tudung tuanang ni aku just jahit beads yg dh siap dujual kt kedai.. time ni da sale kt SSF..kira leh bajet la ckit..kekkee.. kt depan muka 2 tampal ngn lace n keliling aku just jahit manik 2 3biji untuk setiap 3inci..n kt depan 2 buh manik gk jahit rapat2. nt aku close up gmbar 2 yer..kekke..

subahanallah

video

subanallh.. perkataan yg mampu terucap dibidir ketika ini..

Sunday, April 10, 2011

Veil

http://firnaa86.blogspot.com/2011/02/33-hari-mencari-cintadiy-layah-nikah.html

http://bukancintamonyet.blogspot.com/



http://non-cinderella-story.blogspot.com/2011/03/post-57-teaser-diy-veil.html (ni best)

creapepaper toturia
http://daily.wedshare.com/2010/03/09/do-it-yourself-wedding-project-crepe-paper-rose-pomanders-tutorial-3572.html

DIY: Paper Roses Wedding Bouquet

xcukup space untuk berfikir..

mcm lama dah xupdate blog nih.. siang hari cbok ngn keje opis..mlm lak nagadap tebongkok siapkan bunga dulang untk weeding preparation nih.. huhuhu.. rs mcm cpt gile ms belalu bergerak n berjalan.. xbyk yg dah siap.. nk harapkan encik b mmg langsung xboleh harap..lg pulak aku ni jenis yg suka n hanya berpuas hati jika aku yg wk sendiri.. nk update blog ngn mengapload pic2 DIY pom xnyempat lg..
sgt byk lam kepala otakni.. mcm2 nk buat..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ni pom aku curi2 masa mengupdate blog..
hajat dihati mlm karang nk siap kan TQ tag.. jd ketidak ntah la oi..

Thursday, April 7, 2011

Perubahan yg sangat cepat

dulu semua kecik2.. kat muka xda wane2.. baju lak ikot suka nk pakai..mai pakai je.. sgt sempoi.. tp sekalang manyak berubah woo.. satu2 mula melangkah ke alam baru.. urmmmm,,,, mcm br j lps sekolah semalam.. masing2 da kerjaya da urusan.. dh xleh nk enjoy selalu mcm dulu.. bila duk sowang2 rs pilu jer.. lanagkan gumbira jika hidup mcm dulu,, mslh study jer,,, xda mslh duit gaji kerja n ragam manusia yg ntah per2.. " pengalaman mematangkan kita" pergghhh!!! sgt serabut.. ikotkan hati mau pergi jauh dr segala bagai masalh.. tp nk g maner2 pom susah jika lam poket da 2ocen.. cesss....

Tuesday, April 5, 2011

Cara Membuat Bunga

sekarang aku sedang giat berusaha untuk men DIY bunga pahar.. nk yg paling mudah palin cepat n kos murah..bolehkah..? kekekke


ni org panggil bunga stokin.. bukan diperbuat dr stokin tau.. tp kain yg dia pakai 2 mcm stokin.. kene sarung.. aku google jugak blog ni http://sheqyn.blogspot.com/2009/05/cara-buat-bunger-stokin.html

yg ni aku xtau lg cr nk buat.. xjumpa lg cr lm pakcik goole.. korang xda update ker weh.. sharing2 la ckit.. tp aku rs senang je nih kan.. masuk dawai lam lubang kristal 2 pas2 sambung2 jer kan.. kekkeke.. cccciiisss.. bajet..

hok ni dr creape paper @ kertas tisu.. hahhahaa.. dah nk siap tuk bunga dulang.. ckit je lagi...



kt cni http://rosmawatiothman-strawberry.blogspot.com/ da tunjuk cara2 nk wk bunga yg mcm kt bwh ni .. ni org panggil bunga DIP..kekke..

selamat mencoba..

dah april

hah sudah.. sempat ke tidak nih.. tingal lg 2bulan.. nk wk per ni... ader manyak mender nk wk tp mcm xbegerak jer... aarrrgghhh!!! streeeeeeeessssssssssssssss...
motif gmbr dr google...:
aku nk baju mcm nih.. bole dpt x..???..huhuh
Selamat Datang Blog "Keh!dupanKu & KenanganKu".

MY NUFF