MY BUBBLE BLUE

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Wednesday, November 7, 2012

Penangan Ketupat Sutong


ni la dier rupe ketupat sutong.. ni bukan gmbar uper ketupat yg aku masak,copy paste dr google.. akunyer cerah cikit sbb segala bagai dakwat perut mata hitam sume aku buang.. sbbnyer??? sj jer kot.. kekkeke.. & mls nk snap2 gmbr ms masak 2.. tgn bau sutong.. kuikuikui...  aku xsure dr maner asalnyer mender alah nih.. tp kt kota bharu mmg ramai yg suka makan.. manis 2 semestinyer la kan.. mmg best.. 

aku dh masak seminggu yg lps, tp br nk hupdate ko.. sbb nyer..??? nt nk masuk cite sebenarnyer hokey... ms baru2 masak 2 aku try la 2 ekor eh lupa(batuk lg) tekak mmg da rs gatal2.. so aku xbrani nk mkn byk2 sbb risau batuk aku akan jd teruk.. maka yg jd mangsanyer laki aku la,  dia xsuka sgt mkn manis2.. dier just mkn 2 3 ekor j & selebihnyer aku masuk peti & tapau bg kt mek tok aku kt kmpung...

& nk jdkan cite smlm..

lps mkn nasik, aku masih lg rs xkenyang.. aisss... perut xpenuh weh.. nk mkn ajer.. nk ajak en hubby kua mkn rs mcm mls nk siap2 bagai pakai tudung serba serbi aper..tp perut lpr.. ms duk pusing2 lm bilik smbil pikir.. tetiba teringat sutong aku kt lm peti ais.. jd dgn tahap kerajinan aku ni yg 2/10 ajer aku masuk pnskan j la sutong 2... ms duk pnskan dier terpikir jgk.. aku ni hokey ker tidak lau mkn sutong.. before pregnant mmg peberet la wes.. tp now sisa2 batuk still ader.. boleh kah..? boleh kah..? tawakal ajer la.. perut aku ni mmg dh lpr sgt.. sian my litter duk kick2 tummy ibunyer sbb xcukup mkn.. kekkekee.. 

lps dh siap pnskn aku cuma brani mkn cikit ajer.. xbyk pom.. 2 ekor tau.. yg selebihnyer sharing ngn laki aku.. dier yg hbiskan sbb mmg xmo simpan dh.. xelok mknn lm2 lm peti ais kan..kan.. hehhehe...

lps j aku mkn 2 rsnyer ok la.. xda pom tanda2 yg aku ni xleh mkn sutong ituuu.. tp nk dijdkan cite yg xgempak sgt.. lps setengah jm aku mkn ituuu rs mcm perit2 kt tekak.. ha.. sudahhh... habis la aku mlm ni.. compem xtdo.. terus bedecung masuk dapur minum air suam 2 3 gelas... still xhilang lg... hubby dh tgk aku ngn pandangan len mcm..(degil.. nk ugak mkn.. kn dh merasa kenikmatannyer.. adoyaiiii) kene la lyn.. tiba ms nk tido.. aku buat2 xlyn j perit2 tekak.. telelap la kejap n batuk dtg kembali menghantui mlm aku ituuu... huhuhuh.. xmo mkn dh lps nih.. serikkk makk.. & sampai la saat aku menaip entry ini batuk aku masih ader.. thanks ketupat sutong sekurang-kurangnyer kau dh selamat masuk kt dlm perut ini.. hehhehehe..

2 comments:

~AmyLiana86~ said...

lama doh nk makan tp xleh2 lg..xsuka hok kota baru..manis..suka hok ganu..santan..hehe

shidah said...

hehehhe.. kota baru mmg manis.. pakai santan jgk tp dia wk manis...

Selamat Datang Blog "Keh!dupanKu & KenanganKu".

MY NUFF