MY BUBBLE BLUE

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Tuesday, November 6, 2012

MOM TO BE - 26 MINGGU - Panas semacam jer

Dh nk 7 bulan. alhamdulilah.. my litter pom dh semakin aktif lm tummy ibu.. mengikut angaran my lit dh 37cm.. wah.. dh semakin besar yer sayang..

bila masuk 26 minggu ni aku slalu j kepanasan waktu malam... berpeluh2 wes.. org len sejuk ajer.. tp aku berpeluh. sib la laki aku pom mmg dia jenis berpeluh jgk.. kkekeke.. jd dia dh beli kipas xtand tuk aku sorng kt lm bilik 2.. kipas ms nk tdo 2 mmg xleh nk share2 la yer.. :P tp bila dh pagi mmg sejuk gile smpai kan kejang segala kaki.. laki aku jgk la jd mangsa tekejut aku meraung pagi2 sbb kaki kejang bagai 2 2 belah.. kesian sayang.. 

ader jgk aku tanya2 mak nenek n org2 yg pengalaman nih.. diorg cakap badan kekurangan air lau pns cm 2.. jd kene la minum air byk2 hokey.. wktu siang xper lakan 2 3 botol mineral air 2 15000ml aku telan.. tak la gawat sgt ulang alik p tandas... tp mlmnyer.. xthn la wes lau minum byk2.. nk tekencing ajo.. xlrt nk ulang p tandas.. huhuhuh.. macam-macam hal la kan.. sabo ajer la... 

hubby pom dh slalu ingtkan aku letak miyak & pakai stokin sblm tdo, sbb mak aku pesan suh buat.. kekkeke.. 2 tuk ngelakkan kaki kejang la.. tp kan kadang 2 jd rimas jgk sbb mlm2 nk kene bagun tekucil.. pas 2 palk  miyak kt kaki 2 melekit2 dlm stokin.. sedar2 stokin tanggl sendiri.. ajaib kan... kekkekkee... sekarang ni dh ok la.. kira blh terima.. lau x buat cm2..kene serangan kejang otok mau seksa seharian nk bejalan & begerak bagai bila otot2 kaki 2 mengeras semacam... 

walaucmner pom aku bersyukur sgt my lit sgt aktif & batuk aku jgk dh berkurangan walaupom sisa2 2 ader lg...  


ni je la latest picture ibu.. ms ni ibu genap 6bulan...peyut dh nmpak.. ibu pom dh tembam.. kekkeke

2 comments:

~AmyLiana86~ said...

semoga semuanya ok yer.. =)

shidah said...

TQ miey.. insyalh.... amy pom jg diri tau..

Selamat Datang Blog "Keh!dupanKu & KenanganKu".

MY NUFF