MY BUBBLE BLUE

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Wednesday, November 11, 2009

~ Ed!t PhotoS ~ one

haluuuuuu kekawan... Harri yg indah lagi cerah ngn Hogan rintik2.. aku nk belagak jd ciggy ckit..heehaw..(poyo disini!!!) hm mm.. yg sebenarnye aku nk tunjuk kt korang cr nk dit photo pakai http://www.picnik.com ni, hah! ader kwn aku yg mintak manual doc ngn aku.. ayoo..aku xda la smua 2, sbb bkn aku yg create web nih.. (kene mintak ngn admin tuk picnik .com nis.. myb dia ader ko..) kihkihkih... k la, aku hnya leh tunjuk step by step je yg mcm aku wk & godek2... (korang mesti leh wk yg lg hbt dr aku nis..) sooooooo... move kebawh...



first things of course Keane upload photo dulu kn..
  1. kat c2 da button Tuck upload pic..(Korans just click button 2 n upload photo dr mane2 folder yg Korans simpan)
bila dh upload Cammi la hasilnya..


2. kt cni korng leh pilih/select effect yg cmner korang nk tuk mengefectkn lg photo korang


lps select korang kene apply lak (korang kene berhati-hati)


3..edit lg


jgn lupa save, lau x.. hilang la pe yg korang edit 2. hehhe


tuk keselamatan..CLOSE PHOTO(ane tau da orng ciplak korangnye editor)..hhehhehe

Alert!!!!
(lupa nk bgtau.. lau ms nk upgrade or ade pe2 button yg korang tekan da kuar cm form yg suh ltk no kad kredit or akaun bank..korang abaikan..(jgn ltk lak) buat yg free jer.. maksud aku yg xda mtk pe2 no..cm kt atas 2,,,nt xpsl2 bankcrup lak company or korang sendiri... hati-hati ek...)

~ SELAMAT MENCOBA ~

7 comments:

Tengku Norazuwin Binti Che Ku Zangi said...

gud2..knowledge sharing nih..

shazruls said...

wah bes larr...tq3

shidah said...

yeah.. nt sape2 yg dh edit jgn lupa upload ek..nk nengok..

~AmyLiana8886~ said...

gud tutorial

myLovepatzi said...

haha..knaper tie n pieya jd bhn eksperimen??hehe...

Putra Al-Maliki said...

edit pakai photosop kan lagi senang...

psst: Hi! Salam ziarah. Jom xchange link & sila komen entri blog saya di http://putraalmaliki.via.my/ . TQ.

shidah said...

patzi : nk menglamorkn pia n tiey..:p

putra : itu edit photo yg xpyh nk install pe2, juz edit on9..photosop kn kene install(sila rujuk entry yg sblm ni):)

Selamat Datang Blog "Keh!dupanKu & KenanganKu".

MY NUFF