MY BUBBLE BLUE

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Friday, June 12, 2009

SEnTuL Ke PeKkeLLinG





This weekend aku nk g jerantut rumah my lovely untie..hohohoh..dh lm berhajat nk ke sane tp xsampai2.. yg menjadi kebimbangan aku ialah aku p sorang2..huhuhuh...nk wk guano nih..kenalin & berdebo2 j rs..yer la aku aner tau n aner pernah p mane2 sorng2 naik bas dr KL nih..pkr ker mcm2 yg pnh belaku kt kL nih, pukau, rompak, rogol & bunuh...huhuhu,..seram sejuk aku dibuatnya..

Pejalanan dr sentul ke pekeliling 2 xla jauh sgt, tp disebabkan aku nih ada masalah kalut & gabra xtentu pasal, aku jadikan ia satu masalah.. Aku memberanikan diri gk kesana tp dengan bantuan si ajan n lovely bf dia la..mekasih byk2 ajan..

Aku gerak dr rumah kira2 kul 7, yelah nk naik bas kul 8 better aku p awl..leh skodeng pakwe handsem( ya allh zinar mate tul) kui kui kui... Aku p awl sbb nk tengok enviroment pekeliling 2. maner tau nt nk p lg akn dtg senang ckit, x la nyusahkn kwn2 lg.. tepat kul 7.15 aku dh tepacak kt pekeliling 2 sorang2..huhuhu..mmg ramai manusia kt cnih...mcm2 jenis, yg paling ramai aku nmpk ialah india n bangla kot..muka handsem tp pakai sluar kaki besar..hahahhaahakahakhak... (korang teka dia0rg dr mane) ...aku xtengok lm2..takot aku..hehhe..aku p surau n p toilet melepaskn apa2 yg ader sblm dia buat hal kt atas bas...hehhehe... kul 7.45..aku dh da kt tempat menunggu bus.. bus dh da tp driver lom ada pintu pom xbuka lg..jd tecegat lak aku kt c2..kerisauan aku lom hilang lg..tul ker bas nih yg aku nak naik..MENTAKAP- JERANTUT... HUmmmmm.... Ragu2 lg aku nih, so aku pom tny la kak yg duk sblh aku, tul ker bas nih akn ker jerentut.. Dia jwb btl la sbb dia nk ke mentakap, bas 2 brenti kt mentakap luh br gerak ke jerantut, pejalanan kira2 3 jm... fuH!..mcm dr terengganu ke Kelantan lak..huhuhu..

Kul 8.05 baru aku naik bas..n bas begerak kul 8.15..hummm..mmg xmenepati masa pejalanan..hehehe...atas bas aku duk ng sorang budak koleh umur 17 thn..mybe br pas SPM kot..tp mls la aku nk sembang ngn dia, hati aku xtenang getek selagi xsampai sane..aku biarkan dia sorang duk membobel..hehehhe..

Bas gerak agak laju..huhhuh..takot gk aku, kul 9.50 aku dh smpai mentakap..humm..awal kn, biasa 2 jm pejalan dr KL ke mentakap 2.. & Kul 10.40 aku dh smpai jerantut..aaarrgghhhh!!!!! sampai jua akhirnya,...aku dijemput oleh my lovely untie kt stesen bas jerantut 2...samapi kt rumah dia sembang2 pas2 bersihkan diri & aku tdo...letih sgt...

To be continue.....

2 comments:

amy liana8886 said...

sempat lg tu nk skodeng..astagfirullah.............

shidah said...

hehehhe..xda la..terpandang..rezeki 2 amy..heheh

Selamat Datang Blog "Keh!dupanKu & KenanganKu".

MY NUFF