MY BUBBLE BLUE

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Tuesday, November 1, 2011

majlis bertandang 060611

bismillahirahmanirahim...
ehem ehem.. tetiba mood tuk mengimbau kenangan indh ms mjlis bertandang kt rumah hubby beberapa bulan yg lepas..

thema nyer adalah dark puple..aku xtau nape aku pilih puple.. nk kata aku suka puple rsnyer x..hubby pom rsnyer tak.. tp nth ler..kekkeke... ni mungkin disebabkan rncagan yg xmenjadi rncagan,. sebenornyer aku nk warna peach tuk mjlis bertandang 2 nk dijadikan cerita aku sajer2 j p kamdar konon2 nk cuci mate jer tp tetibe terbeli kain chiffon wane puple nih..sbb beli konon nk match ngn baju raya en tunang n bj melayu tuk raya 2 aku guna tuk hantaran. (ms 2 xjd laki lg tau)kekekke..keji jer kan..save bajet.. so dgn yakin nyer aku pom beli la..

so dgn best nyer bli terus p tailor ..sebulan sebelom majlis tetiba terpandang satu blog..sgt suwitt & simple bj nikah dier..(lupa dh blog yg maner) terus cal tailor tny pekembangan baju raya 2.. sib baik xpotong lg kain 2 terus aku tukar design nk mcm yg lm blog 2.. lps bincang ngn en tunang sume benda & kami decide tuk mjlis bertandang umh dia hnya mjlis yng simple sahaja n pakaian juga simple. "i like"

dan hasinyer taaarrrraaaa... simple kan...ka..

kos baju bertandang:
kain chiffon = 4 meter RM 20.00
kain lining = 3 meter RM 9.00
upah jahit = RM 50.00 (mhl kan.. sbb lining n kain mcm ombak2 g2)kekkeke
tudung = RM 10.00(beli kt wakaf che yeh)
inner tudung = RM---- reuse yg dh der.. jimat..







2 comments:

Hanih Borhan said...

majlis b'tandang tu macammana ye? xpernah dengaq...buta adat betoi saya ni, haha...

shidah said...

bertandang 2 mjlis kt rumah lelaki...

Selamat Datang Blog "Keh!dupanKu & KenanganKu".

MY NUFF