MY BUBBLE BLUE

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie First Birthday tickers

Followers

Wednesday, May 15, 2013

Pengalaman Bersalin part 1

Pahit manis melahirkan anakander tercinta "muhammad amar zikri"

At last dapat jugak aku coretkan pengalaman bersalin ni ha.. perghhh!! dh 3 bulan beb.. dh hampir2 lupa.. sipi2 j lg nk lupa.. ahak.. apakah!!!.. 

alhamdulilah.. dalam pahit ader manisnyer kan.. akhirnyer genap 39week pada tanggal 07/02/13 bersamaan 27 Rabiulawal 1435 selamat melahirkan amar zikri secara normal di HUSM kubang kerian kota bharu pada jam 4.30am

Kronologi Amar Zikri

actually aku dh cuti time nih.. saje j amik cuti awal seminggu sblm due date.. yela risau gk tetiba sakit perut dan aku lak tetiba gelabah kan..kan..cmno den nk drive, so amik cuti awl la better.. 
2 3 hr sblm ni mmg aku dh rs xslesa.. baby duk mengeras ajer.. mkn pom xbrp nk lalu.. kaki lak mmg bagai di pam2 la nengoknyer..


05.02.13 - SELASA

pg slasa yng nyaman.. ms ni mmg aku xjangka lg la cuma rs lenguh2 kaki mcm dekat2 nk period g2.. lm ht pikir pekara biase j kot lgpom mmg xda tanda per2 pom so aku rilek j la.. hah.. lupa nk story.. aku da dtg mimpi period 2 3 hr sblm beranak nih.. urmm.. boleh plak cm 2 kan.. tdo xbasuh kaki kot.. kuikuikui..

hr ni jgk aku da rncang nk p cari manik lps hubby blik keje nt, blh j p sorng2..tp sesaje j nk manjer2..kekekkee.. baju mc ba xsettle lg, xcukup manik so bertekad nk settlekan bj dia sblm beranak..

mlm lps isyak aku still rs sakit kt bwh perut 2.. sakit cikit2 j tp xteruk sgt pom.. dtg kadang2 j sakit 2.. so ignore j lg.. still lg kua ngn hubby p cari manik n settlekan bil2.. ms dlm kete 2 aku xbgtau lg hubby psl sakit 2,nt dia lak mengelabah xtentu psl..

ok.. settle sume.. mlm 2 tetiba nk sgt mkn burger.. mmg nk nangis wes.. sume kedai area rumah 2 xbukak..aarrghh.. tension.. jauh hubby p cari.. akhirnyer jmpa jgk.. alhamdulilah bole mkn jgk.. smpai j kt umah makin kuat sakit dr td.. errkk.. tp tanda2 xda lg.. so col myuntie sbb dia jururawat org beranak kot aku berbesar hati nk tny dia.. dgr serba cikit bobelannyer suh aku terus p hospital.. kdng xda tnd..kot baby dh nk kua..

aku still rilek lg.. tenangkan hati bagai,.. sempat solat hajat n bc surah maryam.. moga dipermudahkn urusan.. 
jam dh 11.30mlm aku nengok hubby dh lena wes.. tp perut aku ni memulas2.. xsmpai hati tul nk kejutkan dia.. sempat lg msg2 bagai ngn myuntie.. last2 cekalkn hati jgk kejutkan hubby.. zassssssss terus dia bgun.. tekejut mak oi.. kekkeke.. xda ckp per2 terus panggil my MIL ajk p hospital.. ms 2 aku rs mcm kalut j.. errkkkk... sampai hospital dh kul 1.00pagi hokey.. hospital TENGKU ANIS PASIR PUTEH - kenapa ke hospital ituewwwww...?????
sebenrnyer aku ni pesakit yg mendengar kata jururawat yg jaga aku ms preg- hospital 2 sgt tenang & xsibuk.. YES.. sememangnyer.. cuma disitu tiada pakar untuk kes2 emergency.. jd nasihat aku bg yg beranak sulung.. better korang cari la hospital yg ader pakar.. sbb nye korangkan xda pengalaman lg.. mcm kes aku ni nt aku cite hokeyyyy... keekkeke..

masuk hari seterusnyer.. sbb dh smpai sane awl pgkan.. jd hari seterusnyer la yer.. tp mcm nk buat bahagian2 la pulak.. kekekkeke...

nt sambung lg.. byerrrr..



2 comments:

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

oit..saspen jer...grrr...grrrr...hahahha

shidah said...

ahak.. nt smbung len kali lak..kkekeke

Selamat Datang Blog "Keh!dupanKu & KenanganKu".

MY NUFF